Fredag

Hejsan!
Idag så har jag slagit en klasskompis igen, sparkat också för den delen. Det handlade inte om stagefighting idag. Idag var det boxning på idrotten, så hon sparkade och slog tillbaka. Det var ju trevligt, det är roligt med idrottslektioner som man blir trött av tycker jag.

Så har vi haft muntligt historieprov och svenskprov om antikens litteratur. Herakles, Odysséus, gudarna, Oidipus och sådana där. Så hade vi teater där vi gick igenom vårt manus. Det var lite som skulle ändras som vi ska fixa under helgen.

Imorgon blir det nog ingen blogg, för då ska jag på party för min gamla mellanstadielärare Christina. Då vet ni i alla fall.

Ha en trevlig helg!
Linus

Torsdag

Hej!
Idag så har vi haft teater. Vi pratade om barnteatern och lite sådant. Det kommer att bli jobbigt, tidiga morgnar och sådant där. Det ska ändå bli kul att genomföra den... Sen hade vi lite EOS1202. Det var trevligt. Jag, Louise och Eve skrev ett kort (med lite rim) till vår gamla mellanstadielärare, Christina. Jag ska på hennes femtioårsfest på lördag.

Så har vi haft svenska och ESV också. ESVn var inte så väldigt rolig idag, vi tittade bara på film, vill sjunga ju. Så hade vi matte, det var SÅ tråkigt. Jag satt mest och klottrade i mitt mattehäfte. Så hör jag vår mattelärare fråga de som satt bakom "Har ni fint i era block nu då?"... Då böt jag sida... Sextio minuter matte på eftermiddagen är ganska hemskt faktiskt.

Så har vi haft fysisk teater där vi skrev manus till en pantomimteater. Okej, det låter helt fel med manus till pantomim, men det fungerar faktiskt! Det är så roligt när allt bara flödar... Det gjorde det idag. Sen var jag på utvecklingssamtal. Det var jättetrevligt, vi fick kaffe och kexchoklad. Så pratade vi om det mesta och det ser ut som att jag får runt G-VG i "pluggämnena" och lite högre i de estetiska. Precis som jag vill att det ska vara...

Dagens citat får utebli för en "hyllning" till Eve som känner att det är tisdag hela veckan, bra med en positiv inställning Eve!

Ha en bra kväll!
Linus

Onsdag

Hej!
Idag så har jag givit min klasskompis Sussi en örfil och kallat henne för "jävla idiot". Det är sant! Vi hade fysisk teater och började med stagefighting. Så det är sant. Jag gav henne ganska många örfilar, och jag fick många tillbaka också. Sen så fick vi slå varandra i magen och knäa varandra. Sen fick vi också sparka varandra. Det var roligt. Sen så skulle vi göra en liten slagsmålsscen. Sussi och jag var gifta och jag var förbannad över att hon använt min tandborste... Den roligaste scenen var en man (?) och en gammal tant som båda ville ha det sista mjölpaketet. Tanten slog ner mannen och tog paketet...

Idag har jag också gjort klart min film som ska vara med på UKM (Ung Kultur Möts). Den vart ganska bra för att vara min första film någonsin. Den baseras på en av mina dikter. Det vart en engelsk dikt där personen i texten hänger sig, så även jag. Fast inte på riktigt så klart, då hade jag ju inte kunnat tävla i UKM...

Jag kollade på tv nu under kvällen och så kom det en reklam för Lutherhjälpen. Jag blir väldigt skeptisk till sådana välgörenhetsorganisationer som har tv-reklam. Jag menar, reklam på TV4 är ju hur dyrt som helst. Sen ska reklamen produceras också vilket inte är billigt...

Dagens citat får riktas till min lillasyster som börjat vid Furuhöjden ;) (Don't be mad...)
"Men inget gudshallaballoo nu va" - Jenny i Blodsband

Ha det bra!
Linus 

Tisdag

Hej!
Vad roligt det är att vara tillbaka i skolan. Hur kommer man att överleva påsklovet? Det är ju så roligt med de estetiska ämnena och lite flum också! Idag så har vi städat efter oss på EOS1202. Vi hittade en ciderflaska från HR som vi drack upp. Den var bäst före december 2006 och innehöll 2,2 % alkohol, kanske lite mer när vi öppnade den... Men vad gör man inte för att få lite roligare mattelektioner? ;)

Vi var bara nio stycken på eftermiddagen för att musikeleverna hade musikteknik, det vill jag också ha! Då gick vi till bildsalen och hade svenska för att vi hade ett så tråkigt klassrum. På eftermiddagen så har jag spelat in några scener till min UKM-film. Den kanske blir lite för läskig för UKM. Jag vet inte, det får Sanna avgöra (som är kultursekreterare).

Dagens citat:
"De flesta tror att hemmafruar bara är hemma, och jag är hemma och är gift, så jag är ju fru..." - en i Verklighetens hemmafruar på Kanal 5

"This message will be self-destructed in one second" "What?" "Boom" - filmtrailer...

Ha en bra kväll!
Linus

Måndag

Hej!
Idag så har jag och en klasskompis intervjuat tre kandidater till tjänsten som biträdande rektor på Bruks. Det var roligt. Det som nästan var ännu roligare var att de verkade lite nervösa, för oss... Vi som bara bits ibland ;) Sen så var jag på gymmet igen, det var trevligt. Kom på en sak idag. Jag undrar varför ingen smart människa kan komma på att koppla träningsmaskiner till en generator och så kan man träna ihop energi (el). Kanske inte för allt men som kan användas lite då och då, det är ju miljövänligt. Jag väntar på att någon kommer på den idén bara!

Ha det bra!
Linus

Söndag/A-kassa

Skum rubrik eller? Det är med anledning av Teaterförbundets Kulturaktion07 som jag bloggar idag. Nicholas Olsson läste igår upp denna appell (inte helt ordagrant, detta är från Teaterförbundets hemsida):
"Kära publik!

Kvällens föreställning ?. . . . . . . . . . .? kommer alldeles straxt att börja.
Men först vill jag be om er uppmärksamhet.

Idag är (häromdagen var) det ?Världsteaterdagen?.
Och det här är en protest som läses upp från scener över hela landet
med anledning av hur de nya arbetsmarknadsreglerna slår mot scenkonstnärer och andra yrkesverksamma inom scen, film, tv, och radio.

Kulturen och scenkonsten är ett oumbärligt element i en levande demokrati. Svensk kultur har dessutom gett Sverige ett renommé internationellt.

Nittio procent av svenska scenkonstnärer är frilansare, det vill säga anställda för viss tid.
På scenen ikväll är . . . av . . . . visstidsanställda.

De nya reglerna i arbetslöshetsförsäkringen hotar våra möjligheter att fortsätta verka inom vårt yrke. Det är också ett hot mot scenkonstens bredd, mångfald och kvalitet. Och inga åtgärder i form av kompenserande kulturstöd har vidtagits!

Regeringen har dessutom undanröjt ett beslut angående teatrarnas momspengar. Beslutet innebär att verksamhet som planerats nu står utan finansiering.

De fria grupperna lovades före valet höjda statliga anslag men fick en sänkning.

Vi protesterar mot detta. Ni kan protestera tillsammans med oss genom att skriva på namnlistorna som finns i foajén. Alla hörbara röster för scenkonstens sak är viktiga.

Någon lär ha sagt till Winston Churchill under andra världskriget att ?Vi borde ta från kulturen och satsa mer pengar på försvaret?. Var på Churchill svarade ?Vad ska vi då försvara??

Tack för er uppmärksamhet! 

Jag har varit medlem i Centerpartiet ett tag, därför så tänker jag kolla upp vad Centern gör i de här frågorna. Om de inte gör någonting eller inte vill hjälpa kulturarbetarna så kommer jag i protest att gå ur partiet. Jag ska ju bli skådespelare och vill inte stödja någonting som kan stjälpa branschen. Sen så känner jag ju några skådespelare som jag verkligen vill ska kunna fortsätta som skådespelare.

Ha det bra (och skriv på en protestlista till regeringen på www.teaterforbundet.se, tror att den kommer ut där på tisdag)!
Linus 

Lördag

Hej!
Idag så var jag på sista föreställningen av Blodsband. Det var lite trist, men ändå roligt. Trist att det var sista men jag hade en riktigt trevlig kväll. Jag fick vara med på avslutningsfesten efteråt. Lite "mingelbilder" kommer här nedan också. Jag satt med Freddie vid bordet. Han är trevlig han. Jag har under kvällen lärt mig att Van Morisson är en väldigt otrevlig person. Att amerikanska pannkakor (gjorda på filmjölk) passar mycket bra med lönnsirap och bacon. Jo, det är verkligen så!

Jag har pratat på engelska med Graham (?) om lite allt möjligt. Jag har också lärt mig att för att bli skådespelare så ska man vara envis. En som är med i Blodsband sökte till scenskolan 7 (!) gånger innan hon kom in. Det var trevligt ikväll ändå. Göran tackade mig för att jag varit så många gånger och önskade mig lycka till i sitt "tacktal" under festen. Det var roligt!

Dagens citat:
"Om vi drar ner på kulturen och lägger de pengarna på försvaret" - okänd till Winston Churchill
"Vad ska vi då försvara?" Winstons svar

G?ran och Linus
Göran Engman och jag  Foto: Bella Wadling
Nicholas, Linus och My
Nicholas Olsson (Larsson), jag och My Bodell (Rosie) Foto: Bella Wadling
Linus och Maria
Jag och Maria Antoniou (dåligt ljus, har mixtrat lite) Foto: Bella Wadling
Freddie och Linus
Freddie Wadling och jag Foto: Bella Wadling

Ha en bra kväll!
Linus

Fredag

Hej!
Idag har det hänt mycket och lite på samma gång, nästan. På morgonen så hände ingenting men på eftermiddagen så var jag på Blodsband. Den är lika bra fortfarande. Idag så var två klasskompisar och såg den också. Stadsteaterskådisen Gustav Levin var också där. Jag hade bakat kladdkaka som jag tog med mig och bjöd skådisarna på. De tyckte att den var god :)

I trapphuset på pappas jobb så håller de på att målar om. Ja, "målar om" kanske inte är rätt uttryck, snarare "målar på". De bara förbättrar färgen. Grått på grått liksom, ingen fantasi alls. Skulle jag få bestämma så skulle de måla stora blommor och sånt på väggarna. Det kanske är därför jag inte får bestämma. Men tänk så glad man skulle bli av att komma in i ett sådant trapphus. Eller, kontorsmänniskor kanske föredrar en trist gråskala framför regnbågens alla färger?

På vägen hem så hamnade jag framför några tonårskillar. Jag kan berätta (numera vis av erfarenhet) att fulla tonårskillar är bland de mest irriterande som finns. Speciellt när de börjar sjunga... (Behöver jag säga mer?)

Dagens citat:
"...som man säger på det hela taget va" - Göran Engman i Blodsband...

Ha det bra!
Linus

Torsdag

Hej!
Idag har jag bakat kladdkaka och städat. Oh så roligt! Och gott så klart, kladdkaka med ett lager nougat på... Sen så var jag på Blodsband. Torsdagar är alltid trevliga att gå på. Maria var fortfarande lite förkyld men mycket bättre än igår. Så det var bra idag också. Träffade en gammal klasskompis på teatern. Det var roligt. Efter föreställningen så var det kaffe och så i teaterbaren. Det var trevligt. Jag såg två av stadsteaterns skådisar också, Tytte Johnsson och Crister Olsson.

Dagens citat:
"Får jag be damerna att sätta sig ner och spänna fast sig" - busschauffören, alltid trevligt när chaufförerna vågar använda högtalare...

Länk till Göran Engmans hemsida:
http://www.goranengman.se/

Ha det bra!
Linus

Onsdag

Hej!
Idag har jag varit ledig. Det är så kallat periodbyte med nytt schema och så där. Visserligen så har vi fått samma schema som förra perioden fast med lite salsändringar. Vår ordinarie schemaläggare är mammaledig så det är en vikarie. Den ordinarie gjorde schemat för förra perioden, så vikarien har snott det rakt av. Jag trodde att plagiat var förbjudet i skolans värld...

Det är ganska tråkigt att bara vara hemma. Jag har väl inte gjort så mycket idag. Städat lite på mitt rum, vilket behövdes. Sen har jag "splittat en gratäng" med min syster. Det är inte så äckligt som det låter. Det betyder att vi delade på en fiskgratäng med dillsmak.

Jag har varit på Blodsband ikväll. Den var inte lika bra som vanligt. Det berodde på att Maria, som spelar Jennie, var sjuk. Det hördes när hon pratade men inte när hon sjöng. Jag tyckter ändå att det var riktigt starkt jobbat av henne att köra ikväll. Jag tror inte att övriga publiken märkte något. Så än en gång, BRA JOBBAT MARIA!

Ha en bra kväll!
Linus

Tisdag

Hej!
Så konstigt det känns att säga "Trevlig helg" idag på en tisdag. När en klasskompis sa det till mig så vart jag förvirrad, jag menar, hela dagen så har jag trott att det var tisdag, och så är det plötsligt fredag? Eller? För att förklara så är vi lediga ons-fre från skolan.

Vi började dagen med sovmorgon fram till 12.30. Det är bland andra några av KMT-treorna som stulit vår historie- och vår engelsklärare med sig till Wakefield. Elakt tycker jag. Så hade vi svenska och EOS1202. Så hade vi matte också. Något som är helt sjukt är att om vi är sjuka/borta från en mattelektion där vi skriver prov så får vi inte ens möjlighet att skriva provet. Om vi missar tillfället för nationellt prov så får vi inte göra det över huvud taget. Sjukt värre tycker jag!

Så gick vi till Ladan för att få instruktioner inför kvällen. Det var inte så mycket, så vi gick till musiken. Vi fick tillbaka proven och det var som jag trodde. Jag hade innan sagt att jag trodde att mitt prov var "straight to hell". Det var det, jag fick 38 poäng och godkäntgränsen låg på 40. Men det berodde på att jag inte hunnit plugga, så de 38 poängen var det jag snappat upp på lektionerna. Så musik-Anna tyckte att det var bra gjort ändå och hon visste att jag hade mycket och inte hann plugga till provet. Så jag skulle nog fått göra det igen oavsett resultat.

Ja, sen så var jag, tre klasskompisar och Gunbritt på Lyktan och åt "middag". Det fick bli baconhamburgare. Det var gott. Jag åt drömmar som en galning, vaniljdrömmar alltså. Om man kan kalla fem-sex drömmar för galet mycket, men det är det för mig i alla fall. Så åkte vi till Ladan för att vänta på att föreställningen skulle börja. Jag skötte en så viktig sak som insläppet. Föreställningen (Trettondagsafton av W. Shakespeare) var jättebra och lätt att hänga med i. Det var Teater Woha (
www.teaterwoha.se) som spelade. Sen så hade de en workshop där vi fick prova på de olika karaktärernas hållning, gångsätt och så vidare. Det var intressant. Vissa karaktärer var väldigt jobbiga att härma.

Om en man är kvinnlig, blir han minnlig då? Och om en kvinna är manlig, blir hon kvanlig då?

Ha det bra!
Linus

Måndag

Hej hej!
Idag så hade vi sovmorgon. Det var skönt, även om det bara var en halvtimme. Sen så har vi hunnit med matte och EOS1202. Det har varit roligt att träffa klasskompisarna igen. Så har jag varit på gymmet, sprungit elljusspår, haft idrott och simmat. Det är väl ungefär det jag har gjort idag. Eller ja, jag åt lite glass på kvällen också :)
 
Dagens citat:

"Jag sitter hellre på en pumpa som är min egen än trängs på en sammetskudde" - Gil Grissom läser ur en bok i kvällens avsnitt av CSI

Ha det bra
Linus


Fredag/Lördag/Söndag - UKD

Hej!

Nu har jag äntligen kommit hem från UKD i Hallunda. Det har varit en rolig och intressant helg, för det mesta. Nu ska jag väl berätta lite om vad vi har gjort. Först så åkte vi in i fredags, jag kom då på två saker med tunnelbanor. För det första så är det ganska obehagligt att åka tunnelbana. Kanske för att det är ganska opersonligt, vad vet jag. För det andra så måste stockholmare som åker tunnelbana ofta och står upp måste få riktigt bra benmuskler och balans...

 

När vi kom till Riksteatern så checkade vi in. Ingen vidare information om var man skulle sova eller var man skulle gå efter incheckningen. Vi lyckades i alla fall hitta till sovsal 10 där vi spenderat två nätter. Vi packade upp och gick till "middagen". Kan ni gissa vad middagen bestod av? Snittar och sallad, vilken tonåring klarar sig på det?

 

Sen var det en halvmysko invigning. Det hela leddes av en mustaschprydd kvinna vid namn Svetlana. Först fick vi höra en otroligt skum musik, typ tv-spelsmusik. Jag tyckte INTE om den, men andra verkade uppskatta inslaget. Sen så var det lite breakdance, det är coolt. Jag skulle aldrig klara det själv. Sist men inte minst så var det två skånska niondeklassare som gjorde en redovisning om knark. Vi har nu lärt oss att om man blir erbjuden droger så ska man säga "Nej tack, jag tar hellre en korv". Återkommer till niondeklassarna senare i bloggen.

 

Sen gick vi på en utbudsföreställning med HuBe Dance Collective. Den var jättekonstig, vi fattade typ ingenting. Jag tyckte att det lät intressant men icke. Det var nog det konstigaste jag varit med om. Efter det så blev det i alla fall breakdance. Det var mycket intressantare... Breakdancegruppen kallas för Ultimate Desperados. Jag vet inte vilka de andra gillade men jag gillade Axel. Supersöt kille i gröna byxor (för er som var där och såg honom). Hela gruppen var ju jätteduktig.

 

Sen fick vi vila lite i vår sovsal och sen gick vi på JAM ALL STARS. Det var en av de roligaste sakerna jag sett på scen. Jag gillade speciellt dessa (info från UKDs hemsida):

"Komikerduon Monika & Filippa som är de nya stjärnskotten från Riksteaterns öppna scenprojekt OPEN JAM. Med högstadiekaraktärer som de flesta garanterat känner igen tar de med publiken på en tur genom tonåringens hårda vardag präglad av De Riktigt Stora Känslorna. Den svenska musikgruppen The Tiny med sin intensiva, experimentella och melankoliska stämningsmusik. Med sagovärldslika harmonier, arrangemang och en röst som tränger igenom skapar de en helt egen värld."


Jag köpte The Tinys skiva, lyssnar på den nu. Hon som sjunger har en jättecool röst. Hon kan sjunga ljust och mörkt och kan göra rösten hes. Coolt i alla fall. Filippa Bark var också med i en deltävling i melodifestivalen, om ni kommer ihåg. En blond tjej med glasögon som vunnit räkfrossa med artisterna efteråt och som sjöng om att man kunde vara stjärna med glasögon. Det var i alla fall riktigt bra, något som säkert skulle uppskattas på våran skola, tror jag.

 

Jag vart glad när vi kom tillbaka till sovsalen, för där var UKDs sötaste kille. Jag vet inte om ni andra som var med lade märke till honom? Han var ungefär lika lång som jag, långt blont, lite vågigt hår. Såg ni också honom? Tyvärr så såg jag inte till honom något mer i vår sovsal.

 

Sen så var det bara att sova så gott man kunde på två liggunderlag. Det gick inget vidare så jag vaknade flera gånger under natten och fick riktigt ont i ryggen. På morgonen duschade jag och gick och åt frukost.

 

Efter frukosten var det dags för det första workshop-passet. Jag hade valt "NO LOGO - PR och kommunikation". Det hela leddes av Pekka. Det handlade ungefär om att lära sig att ta plats. Det var jätteintressant. Vi fick bland annat presentera oss. Först så blev det den vanliga varianten där alla sade sitt namn och var man kom ifrån. Det dög inte tyckte Pekka, utan vi skulle ta ut svängarna mer, våga ta plats. Så vi fick köra igen, men den här gången fick vi hoppa upp när som helst. Jag hoppade upp på stolen och sa mitt namn, något udda.

 

Jag kommer ihåg en person och två saker från presentationen. Personen var Ninni som jobbade med UKM. Sakerna var kultur från Tingsryd och Värmland. Sen fick vi lära oss att mingla också. Det var trevligt. Jag minglade med några stycken, den jag kommer ihåg heter Per och kommer från Gotland. Han går tredje året på gymnasiet och ska bli möbelsnickare.

 

Innan minglet så skulle vi skriva upp de tre viktigaste sakerna i livet. Jag skrev "TEATER, VÄNNER, SKRATT". Under vänner så får jag också räkna in familjen. Jag hade ju kunnat skriva kärlek, men jag tycker faktiskt att vänner är viktigare än kärlek. Jag har också hittat två av meningarna med livet, enligt mig. Det är TEATER och SKRATT.

 

Sen fick vi gå på Open Space. Meningen var att vi skulle utbyta något med andra i samma område. Det var inte givande alls då området var alltför stort. Det var från Östhammar upp till västernorrland. Idén var att om till exempel några saknade en scen och andra hade en så kunde man hjälpas åt. Men inte sjutton vill vi åka till västernorrland och spela teater varje gång?


Sen var det lunch, inte så gott, maten var överhuvudtaget inte så näringsrik som den borde ha varit. Jag har inte ätit så mycket den här helgen, men det brukar bli så ibland. Efter lunchen var det i alla fall lite vila. Sen gick vi och såg en föreställning som hette ?Turister och Parasiter? (
www.angeredsteater.se/2006/turisterparasiter).  

Det var en föreställning där endast en kvinna medverkade. Hon hette Josefin Peterson och spelade fyra olika kvinnor, en gömd flykting, kanske 17 år. En kvinna som mist sin son i tsunamin och inte hade fått någon hjälp. Den karaktären var verkligen gripande, hon började gråta på riktigt, jag satt väldigt nära så jag såg att det verkligen var på riktigt. Hon spelade också en kvinna från Palestina som på ett komiskt sätt förklarade hur förhållandena i Palestina såg ut. Hon spelade också en kvinna som skulle söka till Idol, alla kvinnor med olika problem (och dialekter). Hela scenen var uppbyggd som en väntsal på en flygplats. Man satt i vänthallen och hon spelade över hela rummet. Den var i alla fall väldigt bra. 

Sen gick vi på det andra workshop-passet, det var improvisation med ledare från Unga Tur (http://www.ungatur.se/). Det var några deltagare som var döva/stumma som var med på improvisationen. Vi körde några som vi gjort på teatern i skolan. Vi körde till exempel en variant på improvisation i halvcirkel med frys. Det var en häftig känsla att någon översatte det man sa till teckenspråk, liksom att någon lyssnade på det man sa och tolkade det. Sen så var de stumma också med och improviserade. Det var jättehäftigt att se improvisation på teckenspråk. Jag tycker att det var kul att de ville vara med också! 

Idag så har vi varit på röstcoachning med Karina Kampe (http://www.scenen.net/index2.htm). Hon var duktig och rolig och det var riktigt givande att lyssna på henne. Vi lärde oss en väldig massa om mental träning och hur man andas rätt. Vi fick också skriva ner vad vi ville att vår röst skulle kunna. Jag vill att min röst ska vara stark, ren och förmögen att ta höga toner. Jag vill att det ska låta starkt, känsloförmedlande och personligt. Jag vill se ut som att jag är i rätt sinnesstämning men ändå lugn och energifull när jag sjunger. Enligt Karina så kan ALLA ta ALLA toner om man bara har rätt teknik och vågar (!) sjunga högt. Jag har lärt mig att man ska ha ett mål och fokusera på det! Oavsett om det är hinder i vägen eller inte. STRUNTA I HINDREN!!  

Hon sa också en annan rolig sak. Om man vill ha något eller liknande så ska man få folk att tänka på det. Till exempel så var det en liten tjej i sexårsåldern som sa till sin pappa "Kan vi inte stanna och köpa glass?". "Nej" svarade pappan då. Några minuter senare så sa flickan "Om vi skulle stanna och köpa glass, vilken glass skulle du välja?". Fattar ni, få in tankarna på, i det här fallet glass.

Karina visade "järnarmen".  En tjej i publiken fick gå upp och sträcka ut ena armen. Karina sa att hon skulle tänka på att INTE böja armen. Då gick det ganska lätt för Karina att böja hennes arm. Då sa Karina att hon skulle tänka att armen var en järnstång som satt fast i väggen. Då kunde varken Karina eller en kille ur publiken böja hennes arm. Anledningen var att i första omgången så tänkte hon ju "inte BÖJA ARMEN". Det är ju som att säga "Tänk INTE på en rosa elefant". Vad tänkte du på? 

Jag hoppade faktiskt över avslutningen och tog ett tidigare tåg hem, för att jag var ganska trött. Jag tog en hamburgare på stationen i Stockholm och sedan en espresso i väntan på bussen i Uppsala. Nu har jag varit hemma ett tag och det är jätteskönt. Mamma lagade våfflor i tron att det var våffeldagen...

Dagens citat:
"Tänk att söndagar är lika hemska var man än vaknar" - kille i min sovsal
"Knark är bajs" - Filippa och Monika 

Ha en bra kväll!
Linus

Onsdag

Hej!
Idag har jag varit ledig, skönt och tråkigt. Ja, det kommer nog förresten inte att bloggas förrän nästa vecka. Imorgon ska vi nämligen improvisera på Östhammars Teaterförenings årsmöte och på fredag åker jag och två klasskompisar på Ungkulturdagarna (
www.ungkulturdagarna.se). Så då vet ni det... Vi blir borta till söndag.

Idag så har jag i alla fall vaknat. Det var bra tycker jag. Sen så var jag, min syster och mamma och åt lunch, pizza... Min syster gjorde en otroligt snygg cykelvurpa... Sen åkte jag in och tittade på Blodsband, överraskad eller? Nästa vecka är sista veckan den går, så om du inte har sett den så bör du skynda dig att se den...

Ha en bra kväll (och vecka)!
Linus

Tuesday

Hallo!I?m now thinking in English so I have to write in English too. My mother, my sister and I were watching ?Desperate Housewives? and then I just started too speak English. And if I start I have big troubles to get out of it? What did I do today then? Well, we did have our English presentation about Australia. We used advanced technique with a power point and believe it or not, but everything worked just perfect? It uses to be something wrong with technique, but not today, thanks! Then we had history lesson and started to speak about Sweden during the 18th century (I think). After that it was lunch and then Swedish. We are working with the Greek mythology. The Iliad and The Odyssey. Don?t really know if it?s the right English names, but my computer suggested them, so I trust her. I think my computer is a she, because she can have so many things going on at the same time without getting angry.  Anyone who has a good name for her? We ended the day with music and I and Ellen were singing Zombie, fun, but hard!  Have a good night! Well, here comes today?s quote:

?Måtte du få en halvtimme i himlen innan Djävulen vet att du är död? ? finns med som scenografi i Blodsband

 

?Tack för idag, nu bryter vi ihop? ? min mattelärare, hon menade att nu bryter vi upp och slutar för idag?

 

Nu ska jag försöka tänka på svenska igen?

 

Ha en bra kväll!

Linus


Onödigt vetande

Hej!
Nu kom jag på en sak som borde stått med bland de tio budorden. Det skulle gjort allas liv mycket lättare:

"Man skola icke nysa eller äta citron med munsår"

Tjohej!


Söndag och måndag

Hej!
Att jag inte bloggade igår var en medveten handling då jag inte gjorde något igår. Så om jag skulle bloggat så skulle den blivit kort och tråkig så jag lugnade mig med att blogga till idag så att det som hänt igår och idag skrivs i samma så blir det lite mer att läsa och ännu mer invecklat än det varit om jag skrivit dem i två olika inlägg... Hängde ni med?

Igår så gjorde jag i stort sett ingenting, lagade trerätters. Jag bjöd på tonfiskröra på rostat bröd till förrätt. Honungskyckling med potatiskroketter till varmrätt och chokladfondue till efterrätt. Det blev en god middag. Idag så har jag inte heller gjort så mycket. Vi hade inte så många lektioner men jag har i alla fall hunnit med att skriva idrottsprov och gymmat, haft idrott och simmat.

Det är vad som har hänt idag. Imorgon går vi till 16.20 så då kanske jag har lite mer att blogga om. Dagens citat kommer från en bonad som hänger på scenen i Blodsband. (För er som sett Blodsband så hänger den på högra väggen i huset i Bälinge).
"Måtte du få en halvtimme i himlen, innan Djävulen vet att du är död"

Ha en bra kväll (levande och döda!)
Linus

Lördag

Hej!
Min syster snarkar och min mamma har kommenterat min blogg! Nu vet ni det så nu kan jag skriva att jag var på Blodsband. Efter Blodsband så köpte jag en brownie och en kopp kaffe i Teaterbaren och fikade lite. När det var paus för Körsbärsträdgården så kom det en superfull gubbe in på teatern, han ragglade omkring och var jätteläskig. Som tur är så finns det en stor kille som jobbar i Teaterbaren, tror att han är ungrare, som är stark. Då kände man sig trygg.

Sen tog jag bussen hem och tittade på slutet av Melodifestivalen och konstaterade att rätt låt vann. Go The Ark! Det var längesedan vi vann allting... Kanske vår tur i år? Sen så hälsade jag på i Idas rum och låg på en madrass på hennes golv. Då kom jag att tänka på en sådan där konstig grej. Om man skulle vända husen upp och ner så skulle det bli väldigt höga trösklar, så opraktiskt.... Då ska man å andra sidan först vända huset upp och ner, det är ännu mer konstigt. Det är bäst att bygga fyrkantiga hus med dörrar som går från golv till tak om man någon gång vill vända huset upp-och-ner...

Ha en bra kväll!
Linus

Fredag

Hej!
Idag har jag vandrat på Stora Scenen på Uppsala Stadsteater. Ja, bara för att gå och prata med Göran (Engman). Det var lite synd om honom, hans headset ville inte fungera mitt under en låt så han fick stå och skriksjunga för att höras, och det var bra jobbat!

Jag kan bli irriterad över så konstiga saker ibland. Som när jag åkte 811 i torsdags så satt jag och irriterade mig på "informationspanelen" som visar nästa station och sådär. När det stod "Linje 811" så var den inte helt centrerad, den var lite mer åt vänster, det var jätteirriterande. Idag så jag också när en kille tog drickabackar i ena änden. Då började jag tänka på om man på något sätt kunde förändra backens tyngdpunkt för att lättare kunna bära med en hand... Kom fram till att man borde ha det tyngre uppe... Sen kan jag bli irriterad på pappershögar som inte ligger snyggt...

Nu ska jag sova!
Linus

Torsdag

Hej!
Vilken trevlig dag det har varit. Vi blev klara med vårt manus till barnteatern imorse. Sen hade vi svenska och sen åt vi lunch. Sen så gick vi och såg två-treornas musikal I skuggan av sanningen som verkligen var proffsigt gjord... Jag hoppas att vi också får göra något sådant någon dag...

Sen åkte jag till Uppsala för att gå på frispel. Idag var det Galopp Galopp. Det var Åse Nelson och Anki Larsson (som var med i Saltön) som gjorde en gestaltning med hjälp av Kristina Lugns poesi. Det var riktigt bra. Vad jag har förstått så är dock inte Kristina Lugn någon rolig person att handskas med, men hennes dikter är bra... Anki kände igen mig från att jag praoat på Odenteatern i Stockholm, och det var ändå två år sen... Sen så gick Åse, Anki och jag in och såg andra akten av Blodsband. Bra som vanligt!

Efter föreställningen så gick vi och "minglade" med skådespelarna i sminklogen. Sen gick vi till teaterbaren där jag satt med dem ett tag innan min buss gick. De är jätteroliga! Så kom jag till slut hem och åt hamburgare (Maja: nu har jag fått i mig mitt protein). Visserligen så var jag trött. Märkte när jag skulle ta ketchupen att i kylen hade jag lagt hamburgarna som skulle in i frysen.... Förvirrat värre...

Ha en bra kväll i alla fall!
Linus

Onsdag

Hej!
Idag så har vi haft en lugn dag, började klockan 13 och slutade klockan 15... Sen så var jag till Uppsala och köpte lite nya kläder och var (tro det eller ej) på Blodsband... Till och med skådespelarna börjar känna igen mig nu. Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen; om ni inte redan sett den, se den!

Jag undrar hur lång tid det tar för en att gå från publik till inventarie? Jag börjar nog snart hamna på den sistnämna, jag borde ju få en egen loge...

Jag har faktiskt gått ner i vikt också. I slutet av nian så tror jag att jag vägde runt 81 kg. Sen dess så har vågen stått på 79,5 kg, 78 kg, 76,5 kg och senast idag så stod den på 73,5 kg. Visst borde man bli glad? Men eftersom att jag kan vara lite negativ så har jag tänkt sen vågen började gå ner "Undrar om det är batteriet som börjar ta slut"...

En sak som jag tänkte på vid bussen är att människor automatiskt verkar strukturera upp saker och ting. Om man som vid bussen kommer från två håll och ska in så är det ju som två köer. Istället för att försöka tränga sig på så går man varannan, skumt... Jag kan vara lite elak om jag åker buss från skolan ibland. Vi vill nämligen ha en direktbuss till Alunda runt tretiden. Så om en tant kliver på och får stå på bussen så erbjuder jag inte min plats åt tanten.... Om hon får stå så kanske hon klagar hos UL och vi får vår direktbuss, länge leve griniga tanter! :=)

Ha en bra kväll!
Linus

Tisdag

Hej!
Idag började vi med sovmorgon, det var trevligt. Imorgon börjar jag klockan 13.00 och slutar klockan 15.00... Det är skönt med lugna dagar ibland. Så, var har jag gjort idag då? På historielektionen så var det läxförhör, och mycket på år som jag är så kass på... Sen hade vi estetiskt orientering utan lärare och sen också lite matte... Inte mycket med andra ord, just det ja, svenska hade vi också...

Pappa berättade om den nya benämningen på barn som smittar med förkylning. Det kom från en av hans jobbarkompisar; "Dvärgpest"...

Så nu vet ni det, och här kommer dagens "citat".
"Ursäkta om jag är ute och cyklar" - E
"Det gör inget, så länge du inte kör i diket" - jag (tänkte bara det, sa det aldrig...)

Ha det bra!
Linus

Måndag

Hej!
Idag var en sådan där tråkig dag. Var hemma från skolan, var helt slut imorse och orkade verkligen inte upp, sov till elva... Inte bra! Missade i alla fall inte så supermycket... Det är ju tråkigt att vara hemma...

Det här blir också det kortaste blogginlägget hittills... Å andra sidan så är det ju trevligt att skriva något litet varje dag...

Ha en bra kväll!
Linus

Söndag

Hej!
Idag har jag arbetat, med skoljobb. Det är så jobbigt med allt som ska göras just nu. Sen ska ju allt hända samtidigt, vi har haft en relativt skön och lugn höst och så händer allt på samma gång. Jag blir så trött!

Jag har skrivit ett arbete om musikaler till Estetisk verksamhet. Efter att haft en lätt kris med att få ihop två sidor (trodde jag) blev det tolv sidor långt. Då är det fyra sidor ren text. Jag är nog lite perfektionist och kan inte lämna ifrån mig något halvfärdigt så jag har suttit i tre timmar och designat arbetet också.

Sen så har jag gjort en powerpoint med bilder från Australien som vi ska ha på engelskan. Sen borde jag hunnit med att göra historia också, men det hann jag inte med för jag måste sova också...

Snart springer vi väl alla in i väggen!

Ha det bra!
Linus


Lördag

Hej!
Nu tänkte jag skriva att det var fredag, men nej, inte än. Okej, idag är en sådan där inte så händelserik dag. Jag var på Blodsband. Konstigt, eller hur? Kanske det... Vi var och åt efteråt. Det var trevligt.

Idag är det månförmörkelse också. Vad är det att se egentligen? Efter att månen är förmörkad så syns den ju inte, då kan man ju lika bra gå och låtsas om att det är månförmörkelse varje gång månen inte syns...

Just nu försöker jag sova samtidigt som min syster bedriver sångverksamhet på andra sidan väggen, det är trevligt ibland, men inte klockan 00.10. Tyst syster!

Dagens citat får väl komma från Blodsband:
"Du är inte mer troende än en tandkrämstub" - Rosie
"Sala jävla Backe, det är ju skitfint här ju" - Jonny

Ha det bra!
Linus

Torsdag och fredag

Hej!
Igår ville inte blogg.se släppa in mig så här kommer både torsdagens och fredagens inlägg. Idag så har vi haft sovmorgon, och sen så redovisade vi tidslinjen och sen åt vi lunch, den fick bestå av frukt. På idrotten så var det en praktikant från någon dansskola hos oss. Jag hörde inte riktigt, för att han pratade så rackarns tyst. Vi sprang runt i en ring i takt till musik och försökte dansa schottis. Jag kan säga att folkdans inte är min grej. Jag och E dansade schottis tillsammans, eller ja, vi hade inte riktigt förstått någonting så vi improviserade och låtsades att vi kunde dansa... 

På teatern så tejpade vi fast svart tyg på skärmar. Det är inte det lättaste ska jag säga, det ska inte bara sättas fast, det ska bli rakt och snyggt också. Sen så ska man kunna vika ihop dem igen... Så hade vi svenska och fick höra Iliaden i K's version. Den var jättebra! Sen åkte jag in till Uppsala och gick på Bokrea. Jag köpte tre böcker. "Låt den rätte komma in", "ABC-morden" av Agatha Christie och "Hannibal - uppståndelsen" av Thomas Harris.

På kvällen var jag också på Blodsband för fjärde gången och den är lika bra fortfarande. Idag hade jag köpt varsin blomma till skådespelarna. Jag fick komma in i sminklogen efteråt och säga hej. Jag kan säga att Freddie Wadling är jättetrevlig, My Bodell och Nicholas Olsson också! Nu har jag kommit hem och det ska bli skönt att sova! 

Dagens citat också:
"Kommer du också från tåget" (busschauffören) "Nej, från teatern (Jag)"  

TORSDAG:
Hej!
Idag har vi jobbat vidare på barnteatern. Kors, jag kan verkligen inte gå in i biblioteket... Jag lånar bara böcker, ännu ett "beroende". Idag blev det fyra nya lån... Oj, oj, oj, när ska jag hinna läsa allt jag lånar? Efter teatern så var det EOS1202 och vi fick se två eldgrupper. De var duktiga!

Sen hade vi svenskprov, jag kunde alla ord utom slentrian... Visst, nu kan jag det, en tråkig vana i ens liv, typ. Sen var det en välbehövlig lunch, men inte mycket gott. Det var risotto, det har jag traumatiska barndomsupplevelser av.

Sen hade vi ESV. Det var superroligt idag. Vi körde Jonny B Good och Let it be. Jag sjöng på båda och jag tror att det lät hyfsat, man hör inte sig själv bland alla instrument. Sen har vi haft lite matte och mentorstid. Sen hade vi också fysisk teater. Vi fick göra en scen med masker. Våran blev med musik och utan dialog. Jag och M var tjänare åt B och E. B var ondast och satt på en svart stol på en svart scendel och E var också ond men satt på en vit stol på en vit scendel. M och jag fick hämta saker, till slut fick de nog och ströp sina härskare. Därefter så böt vi plats och tjänarna blev härskare och tvärtom. Det var nog häftigt om man såg det...

Jag såg något i morse. Jag är en person som HATAR särskrivningar. Med dagens nya teknik så kan man ju ta bilder med sin mobiltelefon. Så imorse så hade någon tagit en sådan bild och lagt ut, men som "mobil bild". Visst är det praktiskt, en bild som man kan ta med sig, den är ju mobil... Sen så hörde jag en annan sak som är dess motsats, hopskrivning. Ibland måste man hålla tungan rätt i mun. Ta till exempel ett antal leksaker. Två väninnor chattar. "Jag har köpt sex leksaker till mina barn.". Ja, ni kan ju tänka hur det blir... Sen så hörde jag ett nytt uttryck. "Material presentation". Betyder det att man presenterar något med hjälp av material? Jag menar, man kan ju göra en fysisk presentation... Presentera något med hjälp av kroppen alltså... 

Jag kan väl säga att jag fått lite telepatiska förmågor också ;). Mamma upptäckte imorse att kaffet var slut (innan jag vaknat) och jag påminde henne på eftermiddagen att köpa kaffe? Trots att hon inte berättat att kaffet var slut? Scary! Sitter och tittar på nyheter. Det är så komiskt när de gör fel? Magnusson sade något med danska ungdomar och ungdomens hus i Danmark. Så kommer ett inslag om att polisen gjort ett tillslag mot en transport av illegalt ryskt timmer? Eftersom att blogg.se strejkar lite så skriver jag idag bloggen i Word, så jag fyller på. Nu var jag i duschen, och där träffade jag på en rolig filur som jobbar på skattemyndigheten? Honom ska jag försöka komma ihåg till nästa gång vi improviserar. 

Dagens citat:
"Har du tråkigt? Varför det?" Jag själv

Ha det bra!
Linus

Torsdag

Hej!
Idag har vi jobbat vidare på barnteatern. Kors, jag kan verkligen inte gå in i biblioteket... Jag lånar bara böcker, ännu ett "beroende". Idag blev det fyra nya lån... Oj, oj, oj, när ska jag hinna läsa allt jag lånar? Efter teatern så var det EOS1202 och vi fick se två eldgrupper. De var duktiga!

Sen hade vi svenskaprov, jag kunde alla ord utom slentrian... Visst, nu kan jag det, en tråkig vana i ens liv, typ. Sen var det en välbehövlig lunch, men inte mycket gott. Det var risotto, det har jag traumatiska barndomsupplevelser av.

Sen hade vi ESV. Det var superroligt idag. Vi körde Jonny B Good och Let it be. Jag sjöng på båda och jag tror att det lät hyfsat, man hör inte sig själv bland alla instrument. Sen har vi haft lite matte och mentorstid. Sen hade vi också fysisk teater. Vi fick göra en scen med masker. Våran blev med musik och utan dialog. Jag och M var tjänare åt B och E. B var ondast och satt på en svart stol på en svart scendel och E var också ond men satt på en vit stol på en vit scendel. M och jag fick hämta saker, till slut fick de nog och ströp sina härskare. Därefter så böt vi plats och tjänarna blev härskare och tvärtom. Det var nog häftigt om man såg det...

Jag såg något i morse. Jag är en person som HATAR särskrivningar. Med dagens nya teknik så kan man ju ta bilder med sin mobiltelefon. Så imorse så hade någon tagit en sådan bild och lagt ut, men som "mobil bild". Visst är det praktist, en bild som man kan ta med sig, den är ju mobil... Sen så hörde jag en annan sak som är dess motsats, ihopskrivning. Ibland måste man hålla tungan rätt i mun. Ta till exempel ett antal leksaker. Två väninnor chattar. "Jag har köpt sex leksaker till mina barn.". Ja, ni kan ju tänka hur det blir... Sen så hörde jag ett nytt uttryck. "Material presentation". Betyder det att man presenterar något med hjälp av material? Jag menar, man kan ju göra en fysisk presentation... Presentera något med hjälp av kroppen alltså... Jag kan väl säga att jag fått lite telepatiska förmågor också ;). Mamma upptäckte imorse att kaffet var slut (innan jag vaknat) och jag påminde henne på eftermiddagen att köpa kaffe… Trots att hon inte berättat att kaffet var slut… Scary! Sitter och tittar på nyheter. Det är så komiskt när de gör fel… Magnusson sade något med danska ungdomar och ungdomens hus i Danmark. Så kommer ett inslag om att polisen gjort ett tillslag mot en transport av illegalt ryskt timmer… Eftersom att blogg.se strejkar lite så skriver jag idag bloggen i word, så jag fyller på. Nu var jag i duschen, och där träffade jag på en rolig filur som jobbar på skattemyndigheten… Honom ska jag försöka komma ihåg till nästa gång vi improviserar. Dagens citat:”Har du tråkigt? Varför det?” – Jag själv

Ha det bra!
Linus