Onsdag

Hej!
Jag vill börja med att säga att det här blir ett lite historiskt inlägg, ja, inte så att det kommer att gå till historien utan för att vi var på studiebesök i Uppsala på domkyrkan. Det var trevligt och vi hade en jättebra guide. Det lät som att hon tyckte att vi var en rolig grupp att ha rundvandring för också, det är ju positivt. Jag har också lärt mig att vi har bra lärare på Bruks. Två av våra lärare har båda studerat vid Oxford...

Imorse så hade vi individuellt val, fysisk teater. Det är jätteintressant. Man liksom skalar bort en massa delar av teatern tills det endast återstår det som berättas med kroppen. Det är väldigt lärorikt att läsa den här kursen också, på den ordinarie teatern (scenisk gestaltning A) så jobbar vi inte så mycket med enbart kroppen. Idag så jobbade vi med händer. Vi skulle bland annat hitta på en liten HANDling och sen spela upp det, utan dialog och det var bara händerna som fick synas. Vi fick ha handskar/vantar på oss. Det är intressant att se vad som händer när man bara ser händer...

Efter fysisk teater och engelska så åkte jag till Uppsala, jag åt lunch med min moster och därefter så gick jag till domkyrkan och väntade på klassen. Jag gick in och kollade att det inte var fotoförbud och det var det inte. Kvinnan som satt i informationen visade mig en brunn. Den var elva meter djup och vattnet tog slut på 1500-talet. Eftersom att det inte var fotoförbud så kunde jag fotografera ganska mycket i kyrkan, några av bilderna kommer här.
11 m brunn
Brunnen

Tornen på domkyrkan är 118,7 meter höga. En av mina klasskompisar har ett otroligt smart sätt att komma ihåg det, det är ju bara att tänka på nummerupplysningen (118 118). Hon hade tänkt att "det kanske är därför 118 118 har just 118 118...". Det kanske är ganska logiskt egentligen...
Domkyrkan - Väst
118,7 118,7

Uppsala domkyrkas "viktigaste" skyddshelgon är St Erik. St Erik var tidigare kung. Enligt legenden så var kung Erik på resa till dåvarande domkyrkan i Uppsala (G:a Uppsala). På väg tillbaka så skulle han på mässa i en kyrka som då stod på den plats där domkyrkan idag står i dåvarande Östra Aros. Under mässan så kom någon fram till kungen och berättade att danskarna var på väg. Kungen sade att de skulle först avsluta mässan och sedan bemöta danskarna. Då kungen bara hade cirka 30 soldater i sitt följe så hade danskarna lätt att vinna. Enligt legenden så blev Erik halshuggen. Där huvudet landade så uppstod en klar källa. Enligt samma legend så kom en blind kvinna och lade händerna på Eriks kropp och kände blodet, därefter så rörde hon vid sina ögon och fick då synen tillbaka.... St Eriks reliker har legat i tre olika skrin. I det tredje så ligger de än idag och de finns i Uppsala Domkyrka.
St Eriks reliker
St Eriks reliker
I det finaste koret så ligger Gustav Vasa begravd. Det var ursprungligen jungfru Marias kor. Ett av de viktigaste helgonen inom katolicismen. På Vasas tid så beslutade han att alla kyrkor skulle rensas från statyer på katolska helgon. Han tog då det finaste koret till sin egen grav. Gravkammaren har öppnats en gång under andra världskriget då man skulle se om det höll om Uppsala skulle bli bombat. Då öppnade man också Gustav Vasas grav. Även Gustav Vasas son Johan III är begravd i domkyrkan.
Gustav Vasa
Gustav Vasa med en av sina fruar

Johan III

Johan IIIs grav 
Sankta Maria Magdalena
Jungfru Maria bevakar sitt gamla kor


Som slut får jag berätta att vi även sett Carl von Linnés grav. Den var utsmyckad med granris med rosor i, kanske inte det snyggaste, men ändå. Även Carl von Linnés son och hustru ligger i samma grav.
Carl von Linnés grav
Carl von Linnés grav

Back to the future! Nu har jag varit och duschat. Tror ni inte att jag till mamma säger ”Hej då!”. Som att jag skulle gå någonstans i bara badrock, jag menade ju såklart god natt! Så god natt på er!
Linus

Tisdag

Hej!
Idag har jag gjort något som jag aldrig har gjort förr. Jag hade matkrig med mamma... Inte så mycket visserligen, men lite... Vi har väl haft en ovanligtvis lugn dag i skolan idag. Jag spelade gitarr för typ andra gången i mitt liv, nu kan jag (nästan) spela ett D.

Vi hade ESV, estetisk versamhet musik. Vi spelade då "Let it be" och "Bad moon rising". Det gick riktigt bra! Jag kan ju påpeka att jag fyller år på söndag bara för att fylla ut bloggen lite. Eller ja, på nyårsafton höll jag på att få till det att jag fyller i oktober, undrar var jag fick det ifrån. Nu kanske ni undrar ur mycket jag fyller, det ska jag berätta.

På söndag kommer jag att fylla:
- 204 månader
- 884 veckor
- 6 209 dagar (inkl. skottdagar)
- 149 016 timmar
- 8 940 960 minuter
- 536 457 600 sekunder

Nu får ni räkna själva!

Ha en bra kväll!
Linus


Måndag

Hej!
Jag vet inte varför, men ett återkommande tema i mina mardrömmar tycks vara misslyckade framträdanden på Olandsskolan. Den här gången så skulle vi än en gång spela "TILLSAMMANS". Vi befann oss i Olandsskolans aula. Då aulan är under ombyggnad så var alla draperier borta, det fanns alltså inget backstageutrymme förutom i logen. Då vi kom ut ur logen så syntes man så fort man gick ner för trappan. Musikerna hade glömt alla instrument och allt ljud på Bruks. Katastrof redan där alltså. Handlingen fungerade relativt bra förutom att scenen var helt tom! Alla höll sig på den högra delen av scenen, så när trappan, som leder upp till logen, som möjligt. Handlingen pågick fram till första låten. Musikerna kunde ju inte spela låten och teatereleverna orkade inte spela mer. Jag var otroligt arg för att jag inte fick göra min entré, jag fick alltså inte vara med alls. Då vaknade jag....

Ja, sådana drömmar man har alltså. Nu till vad som hänt idag. Kändes som att jag tog upp mycket plats på bussen i morse (som vanligt) då jag förutom ryggsäck och gympapåse även hade med mig en kasse med fyra läkarrockar och stetoskop till teaterförrådet. Har väl inte hänt så mycket speciellt på skolan idag. Eller ja, treorna har haft temadag "Efter gymnasiet". En kompis i KMT04 berättade att hon skulle på föreläsning om studentekonomi (för att se hur fattig hon skulle bli i höst). Hon hade också varit på studentmässa i Älvsjö och hade där träffat en SYV från en skola, hon vill bli musiklärare. Hon skulle fråga om musiklärarutbildningen, SYVen visste inte ens att skolan hade en sådan.... Då kan man snacka om rätt person på fel plats...

Jag hade tänkt vara duktig och simma idag, och tror ni inte att de har intensivsimskola? Precis som i december, så simhallen öppnade inte föräns klockan 18. Då var jag hemma för längesen. Just de tider man kan försvinner när det är sådan simskola. Ingen ridning vart det heller, det var hoppning. Jag är väl lite rädd av mig så jag gillar inte hoppning. Jag föredrar ridning där hästen behåller kontakten med marken...

Ja just det ja, det skulle jag också blogga om. Mamma har satt upp en hylla med krokar i hallen. På en krok hänger en rosa badrock (rosa elefant-rocken). Jag är ju lite nojjig av mig, så tror ni inte att varje gång jag går förbi så tror jag att det står någon där! En våldnad i rosa badrock i hallen! Eller ännu värre, det kanske är liemannen i rosa badrock!

Jag kan ju nämna en trevlig sak för oss Alundabor som inträffade på eftermiddagen. Vi skulle ta 14.30-bussen till Gimo busstation. Den var full när vi klev på vid sporthallen, så det blev till att stå. Vi tänkte väl att det skulle bli ungefär samma sak på 811. För på 811 så brukar det ju vara en massa som klivit på tidigare. Till vår förvåning så ska NÄSTAN ALLA till Östhammarshållet. Vilken förvåning! Det var lätt att få plats på bussen, annars brukar man få stå när 850 är full... Det där kanse inte var så viktigt egentligen, men jag hoppas på en mer händelserik dag imorgon så att jag får något att blogga om!

God natt och simma lugnt!
Linus

Rådjur

Hej!
Det är så trevligt att bo på landet!

Alldeles nyss så såg jag någon gå förbi på vägen, tänkte kolla vem det är som är ute och går så här sent. Jag gläntar på rullgardinen och då passerar ett rådjur förbi sovrumsfönstret. Jag springer upp för att hämta kameran. Tror ni inte att rådjuret ställer sig vid husgaveln där vi inte har några fönster?! Jag öppnar ytterdörren på baksidan, ingen skymt av rådjuret. Då går jag ner och öppnar ytterdörren på framsidan, då ser jag bakdelen på rådjuret hoppa iväg. Då springer jag upp för trappan igen för att se om det står på baksidan, men nej, vilken otur!

Det är i alla fall sådana här upplevelser (bland annat) som verkligen gör det värt att bo på landet!

Ha det bra!
Linus

Rådjur

Söndag

Hej!
Jag har inte gjort så mycket idag, så kan inte dela med mig av några tänkvärda eller roliga händelser. Men försöker att knåpa ihop ett inlägg i alla fall.

Jag tittade nyss på statistiken för min blogg. Jag säger bara OJ! Det har varit någon inne på min blogg från 278 IP-adresser. Bloggen har visats 710 gånger. Det betyder att åtminstone någon läser min blogg regelbundet. Jag visste inte ens att jag kände 278 personer...

Att försöka skriva ett inlägg utan att ha något att skriva om är svårt. Ett inlägg bör ju innehålla följande:
- Aktuella händelser
- Humor
- (Skvaller (mycket av denna vara ;))
- Allt annat intressant....
Jag kan ju omöjligt få med aktuella händelser eftersom att det inte finns några för dagen. Humor är också svårt att få med när man inte kan skämta om sig själv. Skvaller har jag inte hört något, det är ju söndag och skolans skvallercentral har ledigt.

Sen kan man ju fråga sig vad som är allt annat intressant. Ja, det är väl just det, ALLT! Så om jag inte har något mer att skriva så ska jag nog avrunda här, eftersom att jag inte har ett dyft att skriva om. Men nu har jag i alla fall uppdaterat bloggen för mina trogna läsare ;).

Ja, trogna läsare, det är min mamma. Det är bättre att skriva blogg än att prata, då glömmer man inte det väsentliga eller kommer in på stickspår (som man ofta kan göra när man pratar). Vem vet, jag kanske har en och annan läsare i Sveriges skogar?

Ha en bra och händelserik kväll!
Linus


Lördag

Hej!
Jag måste börja med ett citat från min mamma, som hon fällde vid middagen.

"Om man låter ljuset smälta och så släcker man det så stelnar det. Då kan man tända och släcka det flera gånger"
                            - Ullis

Nu ska jag fortsätta på själva bloggen. Den rosa elefanten har bytts ut mot en stor dalmatiner med glasögon.... Vi har inte gjort så mycket idag, eller ja, först var jag och pappa och handlade, jag köpte sporrar till mig och en gaspatron till min sodastream.

Sen så har vi skjutsat Ida till Örbyhus (inte Östervåla som jag hela tiden blandar ihop det med). Vi var ju först på ICA Kvantum och handlade mat. Mamma var jättestressad i början vid grönsakerna, jag försökte behålla lugnet. Det gick, ändra fram till mejeriprodukterna, då var mamma jättelugn och gick sakta och jag var stressad och ville bara komma till kassan...

Mamma hittar inte riktigt till Örbyhus från Uppsala, men vi skulle köra mot Sundsvall. Så trevlig, tänkte jag, jag har ju aldrig varit i Sundsvall. Men mamma svängde ju självklart av vid rätt avfart och vi fick inte åka till Sundsvall. På väg till Örbyhus så såg jag några omkullblåsta träd, eller ja, "omkull" kanske var att ta i. De hade i alla fall varit på väg att ramla, men de hade stöd av varandra, ett riktigt plockepinn. På tal om plockepinn så var vi lite sura i bilen. Det stora kastanjträdet som stod vid Olandsskolans matsal har blivit plockepinn, det är riktigt synd!

Vi gled in på Sveriges kungar, vi pratade om Kalle, Gurra, Kristina och ärtsoppa. En salig blandning alltså. Från Lützen till Örbyhus. Det måste vara Örbyhusskogarna som gör en lite kunglig... Snäll som jag är så råkar jag ju fälla en kommentar när vi kör över en smal bro. Ida har höjdskräck. Vet ni vad jag säger, jo, "Här är det nog inte roligt att köra ut och ner". Stackars Ida...

Jag kom på en sak som hände för många veckor sedan, som jag måste skriva eftersom att jag ändå bloggar. Jag var hemma själv, så jag var lite nojig. Som vanligt. Så tycker jag mig höra att dörren i källaren öppnas, så jag väntar några minuter för att kolla om någon kommit hem, när ingen kommer upp blir jag lite rädd. Jag beväpnar mig med två ljusstakar, ja, av olika sort för att jag vet inte vilken som är bäst att slå ner någon med, jag har aldrig provat. Jag går i alla fall ner i källaren och tar rum för rum, gör som i amerikanska filmer, ställer mig vid väggen och "slänger" mig fram i dörröppningen. Ja, om någon skulle vara i ett rum så skulle jag ha överraskningsmomentet på min sida. Jag tänder lampan i varje rum och när jag konstaterat att källaren är "Clear!" så går jag upp, lika nojjig som tidigare...

Nu ska vi ha lite myskväll, som mamma skojade till det, eftersom att Ida är borta... ;)

Tack och godnatt!
Linus

TILLSAMMANS - handlingen

Hej!
Jag har faktiskt skrivit tidigare att jag skulle lägga ut handlingen till "Tillsammans" när turnén var klar. Så här kommer den.

TILLSAMMANS - en lågbudgetproduktion av Grease
Tillsammans handlar om en grupp människor som jobbar på en teater. Teatern har dålig ekonomi och vaktmästaren Torsten Högström Johansson lagar ALLT med silvertejp. Han sätter till och med upp taklamporna med silvertejp då skruv är för dyrt. Nu har han blivit skickad på en kurs.

Katarina Lundås jobbar som producent för Grease och Eva-Lotta Urbäck jobbar som regissör. Katarina berättar för Eva-Lotta att det kommer att komma ett antal sponsorer till teatern för att se hur man jobbar och om det är någon idé att satsa på det de gör. Ensembeln ska inte få veta något, än...

Kayá Asplund anländer till teatern, hon ska spela rektorn. Ja, egentligen heter hon Stina, men Kayá är hennes andliga namn som hon föredrar. Hon flyttar gärna på möbler för att currylinjerna ska fungera och energin kan flöda fritt i rummet.

Även Angelica Larsson ska vara med i produktionen, hon ska spela Jan, ni vet hon, som härmar tandkrämsreklamen... Angelica är en riktig diva, hon är inte så förtjust i Filippa Ekh. Musikerna anländer till teatern. Eva-Lotta har bett dem att förbereda några låtar, så de får spela upp "Summer Nights". Filippa Ekh tycker att det är jobbigt att behöva ha killperuk på sig.

Filippa Ekh ska spela Kenicki. Filippa är en tvättäkta feminist, hon tycker att Danny ska vara tjej pch heta Donna, då slipper man hela den kvinnoförnedrande delen i Grease, med att kvinnan ska anpassa sig till mannen för att bli den perfekta sexbomben. Det ställer Angelica INTE upp på! Jag kanske glömde att nämna det, det finns inga manliga skådespelare eller musiker på teatern.

De börjar bråka om huruvida Danny ska heta Donna eller inte. Alla ger sig in i diskussionen. Mitt i kaoset kommer HJ in. Han bär på två IKEA-kassar och har en ful kavaj på sig, eftersom att han har varit på kurs. Han byter till sin arbetsväst. Kayá tycker att HJ kan spela Danny, men Angelica menar på att Danny måste vara en fräsching, och inte en gammal gubbe. Musikerna har förberett en låt till "You're the one that I want".
När de är i färd med att börja så stoppar HJ dem. Han börjar dela ut gula brandhjälmar. För "enligt paragraf 15 i arbetsskyddslagen så är det absolut livsfarligt att vistas på en scen, hjälm bör därför bäras av alla som befinner sig under hängande lampor och annan likvärdig utrustning.". Musikerna protesterar men tar på sig hjälmarna. De får alltså framföra "You're the one that I want" i gula brandhjälmar. Skådespelarna protesterar också, även Eva-Lotta och Katarina.

När Katarina och Eva-Lotta får reda på att lamporna sitter uppe med silvertejp så tar de fort på sig hjälmarna. Efter låten så river HJ bort silvertejp som håller ihop en stol, för att "enligt paragraf 18 i arbetsskyddslagen så får inte tejp användas till att sammanfoga material". Hela teatern sitter ju ihop med silvertejp, allt kommer att rasa om HJ får ta bort allt, som han vill.

Katarina släpar ut honom och Kayá rusar efter, eftersom att hon "kanske kan hjälpa honom". Katarina inser att hon har glömt att beställa kulissen. Eva-Lotta blir skärrad då ingen kommer att förstå idén om inte kulissen finns med. Katarina kommer på att hon kan ringa till "Kulissakuten". Musikerna går ut i logen och fikar.

Kayá kommer in tätt följd av HJ som går i trans. Kayá har hypnotiserat honom, det hela går lite fel. HJ ska älska silvertejpen i nöd och lust, men han älskar Kayá. Det hela blir riktigt tokigt och Kayá hinner precis stoppa HJ från att ringa till prästen och boka bröllopet. HJ hinner att sväva lite på moln också, vilket han inte riktigt har tid med eftersom att det är hundra saker som måste fixas.

Medan musikerna övar "Blue Moon" i logen så målar kulissakuten snabbt ett kluddigt träd. Det blir kaos då sponsorerna är på väg och kulissen är kaos. Kulissakuten tar bort schablonen och ett vackert träd visas. HJ kommer in och letar efter silvertejpen, eftersom att han har några grejer som måste fixas.

Sponsorerna kommer och ensemblen spelar upp slutscenen ur Grease (We go together). Därefter så spelar KMT-eleverna upp "Vi går tillsammans". Konsteleverna och teatereleverna dansar medan musikeleverna sjunger och spelar. KMT's första produktion gjorde vi TILLSAMMANS, allihop!

Strålkastare
Nu har ridån gått ner för alltid för "TILLSAMMANS"

Fredag

Hejsan hejsan!
Idag så har vi haft utvärdering av turnén och så kollade vi på inspelning av en föreställning från i tisdags. Vilken skillnad mot Öppet Hus! Vi hade också klädsim på idrotten, mina blöta kläder utgjorde 4,5 kg extra att simma med.... Ni kan ju tänka er hur dum man kände sig när SAM05 precis haft idrott och så kommer man påklädd och ställer sig i duschen, med mjukisbyxor och collegetröja...

Det var väl ungefär vad som hänt i skolan, eller ja, vi hade ju en underhållande historialektion också... Vi diskuterade Sverige under stormaktstiden och de olika krigen. Vi började diskutera om en av Karlarna... Om han blev skjuten med en knapp eller inte, och om knappen kom från en svensk eller norsk uniform... Någon undrade hur de kunde kriga hela tiden, behövde de inte stanna upp och äta och sova? Eller de kanske sa till varandra: "Vi lägger ned svärden en liten stund och tar varsin smörgås och så försöker vi döda varandra sen igen". Knappast....

På svenskan så fick vi ta trebussen, men som Kalle sa; idag men aldrig mer. Frågan är ju om man inte skulle ha väntat på nästa buss ändå, det var proppfullt på trebussen... Jag hamnade allra längst bak med en dam och två män. Männen hade nog varit med Ekerö Linjen till Åland, för de öppnade varsin öl och drack. De var ändå goda föredömmen; de hade köpt KRAV-märkt öl...

Ja, kvällen har väl inte bjudit på så många överraskningar, eller ja, jag skulle sno lite te av min syster och säger då "titta, en rosa elefant". Någon sekund efter att jag fällt repliken så inser jag vad jag gjort, mamma sitter i hörnet av soffan, dit jag pekade, i sin rosa badrock! Mamma förstod inte vad som hände som tur var, men komiskt var det i alla fall.

Sen tittade jag på "Hjälp!" på fyran. En otroligt rolig serie för folk med sjuk humor (det vill säga jag). Stina Ekblad gör psykologen superbra! Jag gillar Johan Reborgs karaktär också... Den serien ska jag följa...

Tack och godnatt!
Linus

Linus filosoferar
Jag filosoferar...

Silvertejp - The Force

Jag var då ute och surfade och hittade världens bästa citat. Typ HJ möter Star Wars.... Kolla bara nedan:


"Silvertejp är som Kraften. Det finns en mörk sida, och en ljus sida och den håller ihop universum..."

Silvertejp

KMT 06 - on tour - måndag

Hej!
Kors vilken dag... Klockan 06.45 kom vi till Olandsskolan för att rigga. Därefter spelade vi en föreställning. Sen riggade vi ner och sen så åkte vi till Brux. Där plockade vi ur T01/T02, det gick på 10 minuter...

Sen så har vi riggat hela eftermiddagen. Imorgon ska vi spela två föreställningar till, sen är det slut... Här kommer i alla fall några bilder från turnén...

Olandshallen
Olandshallen kan användas till mer än bara sport... Foto: Håkan Gavelin

HJ
HJ med sin älskade silvertejp...

Före KMT
Så här ser det ut i korridoren i vanliga fall...

Prylar på turné
Och så här ser det ut när KMT ställt ut sina saker....

HA DET BRA!
Linus

Kloka ord

Ja, mina klasskompisar är roliga. Måste ju skriva lite kul citat, skriver inte vem som sagt dem, hon vet....

"Jag har cirka 120 i IQ. Det krävs 10 IQ för att öppna en dörr. Jag hade redan öppnat två dörrar. Då tänkte jag att hjälp, nu har jag bara 100 IQ kvar...."

"Om man svänger höger i en vänstersväng så får man se mer skog!"



Turnédag 1

Hej!
Idag så var vi på Frösåkersskolan och Österbyskolan. Det har gått bra, idag var också den stressigaste dagen. Det var roligare att spela för Frösan än för Österby, däremot hade Österby större "scen". Det gick väl ganska jämt upp...

Vi började klockan 07.30 (puh!) med att byta om till respektive rollfigur. Därefter så kollade vi att allt fanns på plats. Sen körde teatergruppen lite "Bagare Bengt"... Sen så fick vi öva på dansen och "Vi går tillsammans" också. Jag var jätterädd för att säga fel på den sista repliken. Den lyder "Nu hoppas vi att ni haft en trevlig stund här i *lokal*...". Tänk om man sagt fel lokal! Usch!

Tack "mattanter" på Frösan för de goda bullarna!

Ja, sen var det ju bara att plocka ner allt och in i bussarna med det. Sen åkte vi till Österbybruk. Jag och Tessi åkte med Gunbritt i hennes röda folkvagnsbuss... I Österby så gick vi först och åt, sen så riggade vi allt. "Scen" och ljus för teatergruppen och ljud för musiken.

Bettans pappa och Elinas pappa var jättesnälla och både skjutsade och hjälpte till att rigga! TACK!

Ja, det var skönt att komma hem. Nu väntar måndagen med bara en föreställning på Olandsskolan och sen på tisdag så ska vi spela de två SISTA föreställningarna av "TILLSAMMANS". Det känns lite tråkigt. Men å andra sidan så kommer vi ju att fortsätta med barnteatern.... Då får man något nytt att tänka på.

Ha det bra!
HJ

HJ

Två dikter

Okej, som sagt, jag är kass på att skriva dikter. Så får man inspiration när man ska sova, hjälp!

Här är de i alla fall!

DÖD

Vitt. Kakel. Rött. Blod.

Blank. Vass.

 

Lampkrok.

Blå. Tapeter.

Rep.

 

Svart. Tung.

Vit. Vägg. Rött. Blod.

Krutrök.

 

Blå. Kudde. Vita. Lakan.

Syre. Kväve.

 

Vitt. Kakel. Vatten.

Syre. Kväve.

 

Död. Självmord.

Sista. Utväg.

Sorg. Saknad.

Död.

 

Död. Utväg.

Sorg. Deprimerad.

Död.



ENSAM

Det finns ingen.

Ingen finns för dig.

Du är ensam.

Ensam.

 

Alla har någon.

Du har ingen.

Alla utom du.

Ensam.

 

Du är ingen.

Ingen är du.

Vem är du?

Ingen. Ensam.

 

Ingen existerar.

Existerar ingen?

Vem är du?

Ingen. Ensam.

 

Ingen existerar.

Du är ingen.

Du existerar inte.

Vem är du?

Ensam. Existerar inte.

DÖD


Dikt

Hej!
Idag hade vi musik, ja, estetisk verksamhet musik. Vi körde "Knocking on heavens door". Louise sjöng solo i verserna, jag sjöng i refrängen. Kändes som att det lät ganska så hemskt... Vi hade en saxofon med, det var hur coolt som helst i den låten....

Mixerbord

Igår så red jag, fick en liten fjording vid namn Lukas. Den rackarn gick ju på tygeln i stort sett hela lektionen *stolt*. Ska dock köpa sporrar, kommer inte åt med skänklarna ordentligt på honom, har för långa ben...


Jag har ALDRIG skrivit bra dikter, så här kommer den senaste som ska gå ihop med EOS1202 (estetisk orientering)-bilden... Läs nedan:

When you fell the end is near
don't have any fear
Even in the darkness there's light
that shines so bright.
Even in the greatest sadness,
you could find happiness.
Don't through your life away!
Don't die, stay!
When you hit the ground,
don't forget the sound
when I'm crying
please, stop lying!
Tell me you will not die,
but I guess that would be a lie...
every day and night
I will remember the light

EOS 1202

KMT 06 - on tour - turnéplan

Från TILLSAMMANS
Angelica, Marit?, Kayá och Filippa

Alla stjärnor måste ju ha en turnéplan... ;)

FREDAG 19/1
08.30 Frösåkersskolan
13.00 Österbyskolan

MÅNDAG 22/1
08.30 Olandsskolan

TISDAG 23/1
09.30 Inbjudna klasser från Brux
13.30 Vallonskolan

Nu vet ni var jag befinner mig...

Ha det bra!
Linus

HJ är under hypnos
HJ har blivit hypnotiserad av Kayá

MARDRÖM

Ja, så har man drömt en mardröm också. Vi var ute på turné med ”Tillsammans – en lågbudgetproduktion av Grease”. Vi befann oss på Olandsskolan i deras musiksal. Alla nior satt i publiken. Teatergruppen satt vid väggen mittemot publiken på varsin stol. Vi hade vanliga kläder på oss. Alla hade fått total black-out. Alla trodde att jag hade första repliken. Jag kom självklart inte på vilken det var. Vi satt tysta LÄNGE och niorna bara satt och tittade på oss. Efter en stund så kom jag på att jag inte skulle vara med i början. Så jag reste på mig och sa ”Ursäkta, jag tror att jag måste gå på kurs”. Så gick jag.

 

Då märkte vi att alla nior hade gått… Vi kände oss ganska misslyckade. Då kom vår teaterlärare Gunbritt och sa att ”det där gick inte så dåligt, ni ska inte vara missnöjda med det där”. Vi såg väl fortfarande lite nere ut så hon sa ”ja, jag tror i alla fall att budskapet gick fram”.

 

Vilket mardrömsscenario… Jag undrar vilket budskap dröm-Gunbritt tänkte på, inte att vi har superroligt på KMT i alla fall…

 

Ha det bra!
LINUS

Från TILLSAMMANS

Skolstart

Hej!
Ja, nu har skolan börjat då, med två nya ämnen på schemat. Vi har estetisk verksamhet (musik) och individuellt val (fysisk teater). Ämnet datakunskap är nu borta från schemat.

På estetisk orientering så fick vi en enskild uppgift för första gången... Uppgiften var att "måla" en känsla. Vi ska sedan redovisa med en musik som passar till, jag har en perfekt musik till min bild, här är förresten bilden:

EOS 1202

Vi har fortsatt med barnteatern och sen så ska vi ut på turné med Tillsammans. Ja, i måndags började också ridningen och min syster var med och fotade. Jag fick rida Lavenza. Det gick ganska så bra....

Linus och Lavenza 2Linus och Lavenza
Foto: Ida Törneberg (nöjd nu??)

Ja, ni får ha det så bra, skriver mer någon annan dag...

HA DET BRA!
Linus

Vaggsångsyra

Hej!
Idag var vi på Vaggsångsyra på Storbrunn i Östhammar. Det var helt fantastiskt.... Det var väldigt stämningsfullt och "hoppade" mellan lite mer svängiga låtar och mer tänkvärda låtar.

Medverkande var Susanne Alfvengren, Saba Rupia Löfberg som dansade runt i hela salongen. Kenneth Söderman som trixade med ord, en nycirkusartist, Malou & The Jazpels och kören AmaOna. Och så måste jag ju lägga till Lill-Bength, fantastisk på dragspel!

Det var iallafall en trevlig kväll och jag träffade (som vanligt) många jag känner!

Lite bilder på de medverkande:

Susanne Alfvengren
Susanne Alfvengren

Malou & The Jazpels
Adam, Jörgen och Malou
i
Malou & the Jazpels
(bilden kommer från
www.malou.se)

HA DET BRA!
Linus

La Dolce Vita

Hej!
Idag så har jag haft besök av en kompis från Östhammar, vi drack kaffe och pratade, hade trevligt helt enkelt!

Vi tittade också på en inspelning av After Darks krogshow La Dolce Vita som sändes i fyran på nyårsafton. Den är ju bara SÅ BRA!

De gör så bra imitationer av kändisar. Jag gillar den svenska dragversionen av "Cell Block Tango" från musikalen Chicago. Jag gillar också schlagermedleyt med Carola, Lena Ph, Charlotte Perrelli, Herreys och ABBA. Sen så gillar jag numret om "metrosexuella" killar, känns som att man kan placera några killar i den kategorin faktiskt....

Ha det bra!
Linus
After Dark - Christer Lindarw
Christer Lindarw i Cell Block Tango, suverän! Bilden kommer från
www.afterdark.se

Dramaten

Dramatens logga

Hej!
Igår så korrekturläste jag mitt senaste manus och skickade in till Dramatens dramaturgiavdelning. Den vart ganska bra till slut tycker jag själv...

Det tar några veckor till jag får något besked. De ska läsa den och så hör de av sig när det haft "lektörsmöte". Vi får se vad som händer.

Om de inte vill ha den så har jag iallafall försökt, det är ju det som är huvudsaken!

Ni får ha en bra kväll!
Linus

Mord i första klass - eller "Vem mördade Ladyn?"