TILLSAMMANS - handlingen

Hej!
Jag har faktiskt skrivit tidigare att jag skulle lägga ut handlingen till "Tillsammans" när turnén var klar. Så här kommer den.

TILLSAMMANS - en lågbudgetproduktion av Grease
Tillsammans handlar om en grupp människor som jobbar på en teater. Teatern har dålig ekonomi och vaktmästaren Torsten Högström Johansson lagar ALLT med silvertejp. Han sätter till och med upp taklamporna med silvertejp då skruv är för dyrt. Nu har han blivit skickad på en kurs.

Katarina Lundås jobbar som producent för Grease och Eva-Lotta Urbäck jobbar som regissör. Katarina berättar för Eva-Lotta att det kommer att komma ett antal sponsorer till teatern för att se hur man jobbar och om det är någon idé att satsa på det de gör. Ensembeln ska inte få veta något, än...

Kayá Asplund anländer till teatern, hon ska spela rektorn. Ja, egentligen heter hon Stina, men Kayá är hennes andliga namn som hon föredrar. Hon flyttar gärna på möbler för att currylinjerna ska fungera och energin kan flöda fritt i rummet.

Även Angelica Larsson ska vara med i produktionen, hon ska spela Jan, ni vet hon, som härmar tandkrämsreklamen... Angelica är en riktig diva, hon är inte så förtjust i Filippa Ekh. Musikerna anländer till teatern. Eva-Lotta har bett dem att förbereda några låtar, så de får spela upp "Summer Nights". Filippa Ekh tycker att det är jobbigt att behöva ha killperuk på sig.

Filippa Ekh ska spela Kenicki. Filippa är en tvättäkta feminist, hon tycker att Danny ska vara tjej pch heta Donna, då slipper man hela den kvinnoförnedrande delen i Grease, med att kvinnan ska anpassa sig till mannen för att bli den perfekta sexbomben. Det ställer Angelica INTE upp på! Jag kanske glömde att nämna det, det finns inga manliga skådespelare eller musiker på teatern.

De börjar bråka om huruvida Danny ska heta Donna eller inte. Alla ger sig in i diskussionen. Mitt i kaoset kommer HJ in. Han bär på två IKEA-kassar och har en ful kavaj på sig, eftersom att han har varit på kurs. Han byter till sin arbetsväst. Kayá tycker att HJ kan spela Danny, men Angelica menar på att Danny måste vara en fräsching, och inte en gammal gubbe. Musikerna har förberett en låt till "You're the one that I want".
När de är i färd med att börja så stoppar HJ dem. Han börjar dela ut gula brandhjälmar. För "enligt paragraf 15 i arbetsskyddslagen så är det absolut livsfarligt att vistas på en scen, hjälm bör därför bäras av alla som befinner sig under hängande lampor och annan likvärdig utrustning.". Musikerna protesterar men tar på sig hjälmarna. De får alltså framföra "You're the one that I want" i gula brandhjälmar. Skådespelarna protesterar också, även Eva-Lotta och Katarina.

När Katarina och Eva-Lotta får reda på att lamporna sitter uppe med silvertejp så tar de fort på sig hjälmarna. Efter låten så river HJ bort silvertejp som håller ihop en stol, för att "enligt paragraf 18 i arbetsskyddslagen så får inte tejp användas till att sammanfoga material". Hela teatern sitter ju ihop med silvertejp, allt kommer att rasa om HJ får ta bort allt, som han vill.

Katarina släpar ut honom och Kayá rusar efter, eftersom att hon "kanske kan hjälpa honom". Katarina inser att hon har glömt att beställa kulissen. Eva-Lotta blir skärrad då ingen kommer att förstå idén om inte kulissen finns med. Katarina kommer på att hon kan ringa till "Kulissakuten". Musikerna går ut i logen och fikar.

Kayá kommer in tätt följd av HJ som går i trans. Kayá har hypnotiserat honom, det hela går lite fel. HJ ska älska silvertejpen i nöd och lust, men han älskar Kayá. Det hela blir riktigt tokigt och Kayá hinner precis stoppa HJ från att ringa till prästen och boka bröllopet. HJ hinner att sväva lite på moln också, vilket han inte riktigt har tid med eftersom att det är hundra saker som måste fixas.

Medan musikerna övar "Blue Moon" i logen så målar kulissakuten snabbt ett kluddigt träd. Det blir kaos då sponsorerna är på väg och kulissen är kaos. Kulissakuten tar bort schablonen och ett vackert träd visas. HJ kommer in och letar efter silvertejpen, eftersom att han har några grejer som måste fixas.

Sponsorerna kommer och ensemblen spelar upp slutscenen ur Grease (We go together). Därefter så spelar KMT-eleverna upp "Vi går tillsammans". Konsteleverna och teatereleverna dansar medan musikeleverna sjunger och spelar. KMT's första produktion gjorde vi TILLSAMMANS, allihop!

Strålkastare
Nu har ridån gått ner för alltid för "TILLSAMMANS"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback