Söndag, måndag, tisdag och onsdag

Hej!
Förlåt för att jag inte bloggat, men jag har varit så trött dessa kvällar. Vi börjar väl med vad som hände i söndags. Ingenting tror jag, jag var hemma och försökte bli frisk inför dagens föreställningar, något som lyckats ganska bra. Att bli frisk alltså.
 
I måndags så hade jag elevledd lektion på idrotten. Jag körde något som heter multiboll. Orkar inte förklara det just nu, ni får väl fråga om ni vill veta =). Så körde jag en avslappningsövning där mina klasskompisar fick bege sig till en skog i fantasin. Just det ja, vi övade Indragen också, det gick sådär. Sen så fick vi reda på att vi var inbjudna till ett föredrag med Mattias Klum, filmaren och fotografen. Det var riktigt intressant så det var roligt att han kom till vår skola.

I tisdags så skrev vi på morgonen del B i nationella provet i matte. Det gick ganska så bra. Sen på kvällen så var vi till Östhammar. Jag övningskörde dit och Tessi tyckte inte alls att det var läskigt. När vi var där så fick vi improvisera för att hitta tyngder till lampstativen. Då gick vi ut och lånade delar av kyrkogårdsmuren (vilken vi återlämnade). Sen så spelade våra kära klasskompisar en jättebra konsert med många bra låtar. Ida som sjöng "Sweet dreams" (eller vad den nu heter, ni vet vilken jag menar, klasskompisar) var verkligen bäst. Go Ida!!

Så är vi framme idag då. Imorse skrev vi del A på nationella provet i matte. Huvudräkningsdelen gick bra men sen gick det sämre på den andra större uppgiften eftersom att jag glömde miniräknaren hemma. Sak samma, det blir nog inte IG i alla fall. Vi skulle rigga två av klassrummen där det var nationellt prov. Vi tänkte nästan be dem att ta med sig sin bänk ut när de skrivit klart, men det gjorde vi inte av omtanke till de andra som satt kvar =)

Sen hade vi en kort engelsklektion där vi fick reda på vad vi fick på nationella provet. Jag fick MVG (även MVG på alla delar, läsa, lyssna, skriva och prata). Roligt värre. Sen var det bara att fortsätta att rigga. Efter att vi riggat klart så var det bara att göra sig färdig och spela genrep av båda, det gick relativt bra.

Bettans mamma hade ordnat med mat, hon är jättesnäll! Jättegod spagetti och köttfärssås (lite många jätte...). Sen var det bara att byta om igen och spela föreställningar. Det kändes jättebra. Det gick superbra också. Jag kommer verkligen att sakna Spelledaren och Sigvard, det kommer att bli trångt. Det har varit fyra personligheter i mig väldigt länge nu. Det vill säga Sigvard, Spelledaren, jag och jag. Nu är det bara jag och jag kvar.

Alla föräldrar som stannade kvar och hjälpte till att rigga ner tycker jag var jättesnälla! Jag hoppas att de vet det ändå att de är.

Nu ska jag sova, är väldigt trött efter dagen.

Ha det bra!
Linus

TAL


Lördag

Hej!
Idag har jag tittat på min systers konfirmation. Gjorde en jättefin bordsdekoration av flätat gräs. Det ni... Själva gudstjänsten var ganska tråkig. Det var jättesvårt att höra vad de sa för att de pratade så fort och tyst. Om det varit en teater skulle jag sagt att scenbytena var riktigt sega. Kantorn spelade jättesegt. Morfar har en tuta som drivs av tryckluft. Den skulle jag velat haft och smygit fram bakom kantorn och tutat =)

Middagen efter var trevlig i alla fall. Råkade krossa en glasskål. Sådant som händer.... Resten av kvällen har varit som vanligt. Tittat på tv och chattat med folk.

Ha en bra natt!
Linus

Fredag

Hej!
Idag har vi alltså varit på turné. Vi började i Gimo på Vretaskolan och spelade en föreställning i en jätteliten lokal. Det gick men det var trångt. Min röst klarade av båda föreställningarna =). Efter Vreta så packade vi in allt i bussen och släpvagnen och det bar av mot Ekeby skola där vi skulle spela vår andra föreställning.

Den gick alldeles utmärkt, ja, förutom att prinsessan tappade håret på slutet. Jag tog ut svängarna lite mer och det var kul. Vi spelade på en övervåning, vet inte varför men det kändes lite speciellt. Sen var det bara att packa ner igen och åka tillbaka till Bruks.

Vi var klara till klockan 14. Så på måndag morgon så ska vi börja återöva Indragen. Ska bli så roligt. Ska försöka bli någorlunda frisk till dess. På onsdag ska vi spela BÅDA föreställningarna. Ja, inte samtidigt, men nästan. Klockan 18.30 så spelar jag Sigvard, hovmarskalk, i Apropå Bortglömd. Klockan 19.30 så spelar jag Spelledaren i Indragen. Det är frivillig entré och fikaförsäljning i pausen. Välkomna dit!

Ha det bra!
Linus

Torsdag

Hej!
Idag har vi övat barnteater. Det känns lite stressigt, vi har inte övat med musik och Gunbritt ännu. Det får bli på föreställningen... Det ska nog gå bra. Jag är jättehes och förkyld, så jag tar till alla knep jag känner till mot förkylningar.

Vi hade genrep för klassen och Kalle. Vi fick varsin guldviva efter genrepet. Det var gulligt :-) Jag hoppas iallafall att ni mår bättre än vad jag gör! Det är i alla fall tur att jag inte ska ha mitt normala röstläge. Sigvard har en pipig röst, så då gör det ingenting att jag är hes, blir bara pipigare. Spelledaren ska ju ha basröst sen så då blir den djup och mullrande med min heshet :) Man ska se något positivt i allt!

God natt!
Linus

Onsdag

Hej!
Idag har vi målat. Eller ja, inte bara. Vi började dagen med fysisk teater och då målade vi en scendel vit, ett lager. På engelskan fick vi öva barnteater och sen har jag väntat på att få prova min kostym. Den sitter som gjuten! JAg är nog kär i den. Jag tror att jag varit hovmarskalk i ett tidigare liv :-)

Sen så har vi övat hela eftermiddagen. Kors, men å så roligt. Jag har blivit förkyld också så jag fick gå in på apoteket och handla något att knapra på så att jag blir bättre... Får hoppas att det hjälper. På kvällen var jag ljus- OCH ljudtekniker för tvåtreorna. Det var roligt och så gick det bra.

Adjö på er!
Linus

Tisdag

Hej!
Idag har jag alltså varit ljustekniker åt 2-3orna. Det gick bra och imorgon kväll så ska jag vara BÅDE ljud- och ljustekniker. Det är lite nervöst. Det är väl ungefär vad vi har gjort i skolan. Vi hade matte och ESV då vi skulle öva med Anna men som vi aldrig hann. :-(

Sen var jag på ombudsavslutning på Uppsala Stadsteater. Det var trevligt och det kommer nog att bli lite trevliga föreställningar i höst också!

Mors kors!
Linus

Måndag

Hej!
Idag har det varit skönt att kommit tillbaka till skolan. Roligt att träffa klassen. Vi har haft engelska, matte och eos1202 på morgonen. Det har gått bra. På EOS läste jag upp ett medborgarförslag som jag skrivit som de som var där ville stå bakom, så vi blir 23 stycken som skickar in det...

På min håltimme så sprang jag 4,8 kilometer, det var skönt. Sen hade vi idrott och vi dansade en "karnevaldans". Det var roligt men man hade ingen koll på sina kroppsdelar :-) Snart ska jag sova, ska hjälpa två-treorna imorgon med ljus på deras föreställning. På kvällen ska jag till stadsteatern, så det kanske inte blir något inlägg här då, vi får se!

Hej svejs i lingonskogen!
Linus

Söndag

Hej!
Idag har det inte heller hänt så mycket, det blir så när man inte är i skolan. Var i stugan, har planterat jordgubbsplantor (mums) och sprungit. Det är ungefär vad jag har gjort, ja, och grillat. När mamma och jag renoverade så kom vi på att allt är bibelns fel...

Vi missade två teaterlektioner den här veckan, detta på grund av att det var kristi himmelfärd. Även om man lade kristna högtider efter de romerska högtiderna så är det en kristen högtid som vi är lediga för. Där var det bibeln fel. Sen så tyckte mamma att vi hade så smutsiga fönster så då skyllde jag också på bibeln. "På den sjunde dagen skola man vila och på den sjunde dagen skulle vi tvätta fönster"...

Nu ska jag sova i min säng som ibland låter som en geigermätare! :-)

Ha det bra!
Linus

Fredag och lördag

Hej!
Hände inte så mycket igår. Fortsatte att renovera. Det vill säga måla dörrar, tak och spackla väggar. Så var jag ute och sprang och anmälde mig till en sommaraktivitet. Resten av kvällen spenderades framför TVn. Idag har vi varit och handlat blommor som jag planterat. Trevligt värre. Lyckades undvika regnet! Ikväll ska jag till stugan och sova där. Nu sitter jag och skriver på en spökhistoria, så får se om jag lyckas skrämma upp någon klasskompis...

Ha det bra!
Linus

Onsdag och torsdag

Hej!
Så klumpigt av mig, jag glömde att blogga igår... Well, igår så började vi dagen med lite fysisk teater där vi lyssnade på musik och tittade på rekvisita och kostym. Vi satt och tittade igenom en maskeradkatalog. Snacka om att man vill ha mycket ur en sådan katalog. Jag och Tessi satt och drömde om allt :-)

Sen hade vi engelska. Vi hade "Miss Louise" som lärare och vi lekte. Blackout och en annan rolig ordlek. Visserligen så får man Blackout hela tiden, men ändå! Så var det en tråkig håltimme. Väntade mest på att de andra skulle bli klara så att vi kunde gå och äta. Så roligt vi hade på lunchen, galet kul!

På historielektionen skrev vi prov och på teatern fortsatte vi att öva. På tisdag kommer min kostym, gud vad jag längtar!! Sen åkte jag hem. Jag var upp och sprang elljusspåret här i Alunda innan jag sprang hem. Sen gjorde jag inget speciellt, tittade på tv och så där.

Idag då. Jag, morfar och pappa var på Gräsö och hämtade vår båt och körde den till stugan. Så nervös jag blir när det handlar om stora båtar på trailer... Tror hela tiden att den ska välta. Det gjorde den som tur var inte. Vi har haft båten hos mammas morbror under vintern och jag hörde att han hade ringt morfar och varit orolig. Morfar hade inte sagt att vi skulle hämta den...

Hemma så har det inte hänt så mycket. Jag var ut och sprang innan maten. Så har jag rensat lite rabatter. Sen så har vi i gamla lekrummet kommit ner till spackling. Det är ganska roligt faktiskt. Fast spacklet ser ut som någon god deg så man blir bara sugen på att smaka, men det luktar illa så jag kan nog låta bli... Så har jag kommit på att jag aldrig kan bli hantverkare. Jag vill att saker ska gå snabbt men jag är lite av en perfektionist när jag gör sådana saker så det tar alldeles för lång tid... Så jag tröttnar... Tur att jag har andra framtidsdrömmar!

Hittade en rolig länk idag också. Här kan man lyssna på låtar från "The phantom of the opera" på japanska...
http://www.shiki.gr.jp/applause/operaza/song.html

Ha det bra!
Linus

Tisdag

Hej!
Idag hade vi lite repetition med Apropå Bortglömd. Den är fortfarande rolig. Känner att jag är lite ur form efter helgen, och nästa vecka ska vi på turné. Inte för att det hänt något speciellt i helgen utan för att man börjar tappa lite repliker och sådant.

Sen hade vi engelska och då gjorde vi inte så mycket. Därefter hade vi historia och vi berättade om de intervjuer vi gjort med människor som levde under andra världskriget. Anna hade också läst mitt manus och tyckte att vi skulle använda det på något sätt. Visst, om någon vill lära sig alla Historix repliker så varsågod, det är typ 20 A4-sidor totalt kan jag tänka mig med hans repliker...

På svenskan hade vi repetition på grammatik. Det är så tråkigt. Det får gå ändå! På EOS1202 så gjorde vi inte heller så mycket. Vi mailade en annons om kvällsföreställningen av barnteatrarna (den 30 maj kl 18.30 på Bruksgymnasiet, välkomna!). Sen åkte vi hem (läs till Uppsala). Skulle sett Undran inför naturen men den var inställd på grund av sjukdom. Så nu får jag bara se den 3 gånger :-(. Too bad!

Så jag hämtade ut lite biljetter och åkte hem igen. Har under kvällen varit ute och sprungit och sedan också tittat på tv på diverse olika amerikanska serier som jag följer...

Dagens citat om grammatik:
"Substantiv är något man kan sätta fan eller jävel efter. Till exempel stolfan, klockfan, kattjävel och hundjävel. Adjektiv är något man kan sätta skit före. Till exempel skitfort, skitbra, skitgrön och skithögt. Verb är något man kan sätta utav bara helvete efter. Till exempel springa utav bara helvete, skriva utav bara helvete och blogga utav bara helvete"

Ha det bra!
Linus

Måndag

Hej!
Idag var jag inte i skolan. Det var i stort sett inget att göra på de lektioner vi hade och dessutom hade jag tre timmars hål som jag inte orkade med. Så jag var hemma och jobbade istället. För jag har inte latat mig, lovar! Har bland annat gjort historieläxa och svenskuppgift. Har också varit ute och sprungit fyra kilometer.

Resten av kvällen spenderades väl framför tv:n. Inte så mycket mer att göra. Imorgon kanske det inte blir något blogginlägg då jag ska på Undran inför naturen på Uppsala stadsteater. Det är bara tredje gången. Ska bara se den fem gånger faktiskt.

Ha det bra!
Linus

Lördag och söndag

Hej!
Vi börjar väl i kronologisk ordning och tar igår innan idag. Eller så gör jag tvärtemot och tar idag först och sen tar jag igår... Förvirrat värre :-)

I alla fall, i dag så var det länsfestival i Ung Kultur Möts (UKM) och jag var där med min film. Det kändes bra att visa den den här gången. Jag har också fått nya träningskläder och skor som man kan springa på asfalt med... Så jag har börjat att springa också, måste ha fått något hårt i huvudet... Under kvällen har vi tittat på tv och sådant, inte så mycket har hänt alltså.

Igår så var jag med morfar ut till Öregrund och han började laga bryggan, jag hjälpte till lite förstås. Sen så satte jag potatis, jag kan jag också faktiskt. Så åkte vi hem och jag slappade väl mest. Det var faktiskt ganska skönt.

Dagens citat:
"Vet du när mamma kommer hem?" jag frågar pappa.
"Varför skulle jag vilja veta det?" - pappa

Ha det bra!
Linus

Fredag

Hej!
Så nära sommaren vi är, vi blir alltmer förvånade när vi på olika lektioner konstaterar hur få lektioner det är kvar. Idag så hade vi ett kort elevrådsmöte och därefter historia. Då lämnade jag manuset om världshistorien till Anna. Sen åt vi lunch och pratade med Susanne på Östhammars Nyheter.

På idrotten så var det elevledd och det var Moses som hade lektionen. Vi spelade brännboll vilket var roligt. Vi lyckades efter två rundor ute och två inne hamna på exakt samma poäng båda lagen. Det kändes riktigt bra när man slagit några gånger och man hörde "Å nej, inte Linus". Det är ett bra tecken, för då skjuter man bra... :-) På evighetsstafetten efteråt så skulle hela laget springa för att kulla det andra laget. Jag förstår inte alls vad som hände, jag sprang som en galning och hann ifatt de flesta i det andra laget... Det kändes bra!

På teatern fortsatte vi repeterandet av Apropå Bortglömd. Det är så roligt att spela Sigvard! På kvällen har det inte hänt så mycket, eller jo, jag och min syster var ute och fotograferade på olika ställen och i olika bildvinklar. Jag fotades på vårt hustak, det blev fina bilder...

Ha det bra!
Linus

Torsdag

Hej!
Vad har då hänt idag? Vi började dagen med teater och fortsatte att öva på Apropå Bortglömd. Den är roligare att göra än Indragen för att jag spelar en komisk karaktär. Den är mer komisk än Indragen också. Sen hade vi estetisk orientering där vi fortsatte med våra slutarbeten. Jag kommer att skriva om trollkarlar och häxor med vinkling ont och gott. På svensklektionen fick vi sitta ute i solen och beskriva omgivningen i ord och en enkel skiss. Det var jättemysigt.

Efter lunch så var det ESV och vi började öva Himlen är oskyldigt blå. Det är kul. Sebastian ska kompa på gitarr, Ellen M ska köra och Anna ska kompa på piano. Det kommer att bli jättefint tror jag. Vid redovisningen så ska vi ha strålkastare och så också för att man ska få rätt stämning...

Sen hade vi matteprov. Gick väl relativt bra. Var ekvationer. Jag råkade lösa en uppgift som jag inte har en aning om hur jag gjorde, det är lite jobbigt. Men det var rätt ändå. Det är skumt. Sen hade vi fysisk teater där vi skrev ihop "manus" och valde musik. Sen åkte jag hem. Gick till bankerna först för att kolla om klasskonto.

Under kvällen har jag suttit och skrivit på mitt historiemanus som har blivit klart. Det har varit roligt och jobbigt att skriva. Men imorgon ska i alla fall Anna få det, får se vad hon tycker. Blev ca 50 sidor så det är det längsta manus jag har skrivit hittills...

Ha det bra!
Linus

Onsdag

Hej!
Idag hade vi nationellt prov i engelska, speaking. Jag, Elina och Louise var i en grupp. Vi pratade oavbrutet i 25 minuter och sen var vår engelsklärare, Mira, tvungen att avbryta för att lektionen tog slut... Vi sa att vi kunde fortsatt väldigt lång stund och då sa Mira att det var därför det är bra med tidsbegränsning ;) Vi hade nog kunnat prata än...

Sen hade vi historia då vi pratade andra världskriget. Det var intressant. Var tvungen att lägga fram lite fakta om att Hitler aldrig beordrade förintelsen, även om han hade ett starkt judehat så beordade han aldrig något som förintelsen. Då kändes det som att jag försvarade Hitler vilket inte alls var meningen....

Sen hade vi teater och vi fortsatte att öva på barnteatern, det är jätteroligt. Kommer att bli otroligt roligt på kvällen den (numera) 30/5 då vi ska spela båda... Spelledare samt Hovmarskalk... Roligt värre! På eftermiddagen var jag hemma hos morfar och intervjuade honom om andra världskriget. Har inte varit på teater idag så har inte hänt så mycket på kvällen.

Ha det bra!
Linus

Tisdag

Hej!
Så roligt att vara tillbaka i skolan igen tycker jag. Imorse hade vi nationellt prov i engelska. Det var hörförståelse. Man blev ganska trött efter det. Det gick bra, det var en man på slutet som prata jättefort och otydligt... Men det gick, till slut, att höra vad han sa. Efter det hade vi historia där vi arbetade med förintelsen. Vi fick se tio minuter film. Riktigt hemska bilder, man slängde döda människor i stora hål som om de vore skräp. USCH!

På svensklektionen så pratade vi betyg och fortsatte med stenciler. Jag ligger på en VG-nivå och det bådar gott inför B-kursen enligt min svensklärare. Efter det hade vi EOS1202 där vi fick vårat slutarbete. Jag tror att jag kommer att skriva om trollkarlar.

Efter det hade vi matte, usch och fy. Det gick bra ändå. Orkade räkna i typ en halvtimme vilket var duktigt gjort. På ESVn så övade vi på våra låtar. Jag kommer att få hjälp av Ellen M som körar och Sebastian som kompar, jätteroligt! Vi ska göra en jättefin "redovisning" med ljus och hela kitet!

Efter skolan så åkte jag in till Uppsala och tittade på Undran inför naturen för andra gången. Den är jätterolig! Verkligen. Stefan Böhm, som är nuvarande teaterchefen på stadsteatern tror att jag definitivt är deras mest trogna besökare... Får väl lita på honom då! :-)

Ha en bra kväll!
Linus

Söndag och måndag

Hej!
Igår, söndag, hände i stort sett ingenting. Jag städade på mitt rum och så fortsatte jag på mitt historiemanus. Idag däremot så var jag med morfar till stugan och gjorde operation dagsverke. Det var trevligt, mormors bror Egon var också där och hjälpte till. Jag körde så klart bilen och vi åkte därefter till Alunda och hämtade mamma och Ida. Så körde jag till Uppsala för första gången. Som tur bara till Gränby så jag behövde inte stå vid så många rödljus. Tre omkörningar har jag gjort idag också. Efter Gränby åkte vi till Thuns i Faringe. Dit och hem körde jag också.

Jag har fått rysligt mycket nya kläder som jag ska ha, snygga också. Efter det så har det varit en icke-händelserik kväll. Jo, pappa fyller ju 48 (?!) Grattis! Imorgon är det skola igen vilket är ganska skönt. Vi gör väl inte så jättemycket roligt då men ändå. Det är trevligt att träffa klassen. :-)

Ha en bra kväll!
Linus

Lördag

Hej!
Idag har det varit marknad i Alunda. Jag stod en timme för klassen, hade ju självklart missbedömt tiden och kom lite för sent... Klockan 11.24 åkte jag 886 in till Uppsala. Det var dumt gjort, borde ha väntat på buss 811. Det var ju kvinnor som skulle på 886 överallt. Från Stavby och framåt, kanske 35 stycken fördelade på olika stationer. Man undrar vad de skulle ut på.

Sen var jag på stadsteatern på Insektsgalan med bland andra Maria Antoniou och Helge Skoog. Helge Skoog är jättetrevlig. Är glad att fått träffa Ture Sventon... Var ju där i torsdags men på en annan föreställning men pratade med Helge då också så han kände igen mig :-). Så träffade jag Maria också, men henne var jag inte lika förvånad att hon kände igen mig, henne känner jag ju så hon fick en blomma.

Sen åkte jag hem och räknade pengar från klassens försäljning. Vi fick ihop en bra slant (1600 för de klasskompisar som läser). Sen så införskaffade jag lite hårvård också. Jag har nog blivit lite skadad av att gå med 17 tjejer... Det är hudcremer, hårvård och grejs nu för tiden!

Sen så hade vi middag för pappa som fyller år på måndag, grattis! Det var ju trevligt. Sen har jag resten av kvällen spenderat med att se Wallander - Blodsband och göra en pjäs om världshistorien. Samtidigt. Manuset är självklart inte klart än, är bara på scen 5 än så länge.

Nu lyckades jag faktiskt få ner en relativt lång blogg en lördag, tack Insektsgalan! ;) Längtar lite till skolan så att man får träffa klassen igen, men det är som det är!

Ha det bra!
Linus

Torsdag och fredag + 2017

Hej!
Blogg.se ville inte att jag skulle blogga igår, så jag gjorde inte det. Igår så var det väl inte så mycket som hände i skolan. Vi hade nationellt prov (engelska A). Den andra uppgiften var roligast, att skriva. Se mer nedan. Sen var jag på teater i Uppsala, Röd Måne. Den var jättebra och skådespelarna var jätteduktiga.

Idag så började vi med att repetera lite barnteater. Det går bra och det är så roligt att spela hovmarskalk. Sen hade vi historielektion och efter det idrott. Vi spelade basket och jag, Moses, Louise och Jessica var ett lag. Vi var bäst på basket, vann de båda matcherna som vi spelade... Vilket team :=)

Sen var vi och tittade på treornas produktion "SKRIK". Den var bra, var väl lite agerande som kanske kunde varit lite bättre och text som kunde varit högre och tydligare. Men handlingen var mycket bra. Med tanke på att bara två medverkande går teater (de var inte med på scen) så var det bra. På svensklektionen hade Kalle högläsning. Det är jätteroligt. Vi lyssnade på Ture Sventon i höstas och idag fick vi höra två kortare kanin-historier. Det var riktigt mysigt, men trångt...

Okej, skulle berätta om nationellt prov också. Uppgiften var att skriva till en vän från skoltiden om vad som hänt mellan skoltiden och "nu", det vill säga 2017. Om tio år alltså. Ungefär så här skrev jag att mitt liv kommer att bli:
2009 så läser jag till dramapedagog på en skola i Gävle. Det är en treårig utbildning. Under den tiden sjunger jag också i ett band som spelar på fester, bröllop och liknande. Så på hösten 2012 så får jag jobb som dramapedagog på en skola i Malmö.

Jag jobbar i Malmö ett år. På hösten gör mina elever "Macbeth" och på våren gör de "Fool" som de skrivit själva. Två underbara produktioner. Under våren så får jag tips från en kompis om en teaterskola i London. Så jag packar ihop och flyttar till London. Väl i London så kommer jag in på skolan. Jag träffar där Mark. Då vi träffades var han en okänd, men duktig, skådespelare. Vi köper en lägenhet tillsammans och flyttar in.

Marks genombrott kommer med filmen "Members only" där han får spela mot bland andra Meryl Streep. När jag gått ut skolan, som var en tvåårig utbildning, så får jag ett samtal från Uppsala Stadsteater. De vill ha mig som skådespelare hos dem. Så Mark och jag köper en lägenhet i Uppsala också. Under 2015-2016 så arbetar jag paralellt med en film och teatern. Mark jobbar med en film i London så vi flyttar runt lite, vi är inte alltid tillsammans. Jag tror att jag skrev att jag och Mark gifte oss den 6 maj 2016 i Uppsala Domkyrka.

2017 så börjar jag spela in en svensk tv-serie som även Mark får en mindre roll i. Han är mest hemma med vår adoptivson, Benjamin, som är två år. Han är jättegullig. Sommaren 2017 kommer att spenderas i Öregrund hos mamma och pappa. Även min systers familj kommer att vara där. Så självklart även Zip, mammas och pappas golden retriver...

Dagens citat:
"När du får grisen ska den vara flådd, styckad och död" - Per Morberg om vildsvinskött

Ha det bra!
Linus

Onsdag

Hej!
Det är så skönt att vara tillbaka i skolan igen. Visserligen så var det väl årets slappaste dag, men ändå. Klasskompisar, det är allt man behöver säga. På morgonen så läste vi manus till nästa barnteater "Apropå bortglömd" som andra halvan av gruppen har skrivit. Vi kom igenom en gång innan det började komma guidegrupper. Gunbritt, Tessi, Louise och jag turades om att prata. Jag fick nog prata minst fyra gånger. I stort sett samma sak hela tiden... De andra sa också i stort sett samma sak hela tiden...

Sen ställde vi in engelsklektionen för att halva klassen (musikeleverna) var på Stora Torget för att ha konsert för åttorna. Vi gick dit och var deras största supportrar. Vi satt precis framför scenen och klappade händer som galningar och försökte få klasskompisarna glada... Det fungerade! Det gick så bra att musiklärar-Anna bad oss att komma tillbaka och sitta på samma ställe och göra samma sak på nästa konsert... Så det gjorde vi!

På historielektionen så var vi också jättefå. Då hann vi prata om en massa saker. Börskrascher, Ivar Kreuger, överskott på lärare och Sovjetunionen... Så gick vi till teaterrummet. Eftersom att det kom folk lite då och då så var det ingen idé att läsa manus. Så vi improviserade istället. Vi körde mördaren. När två personer dött och två är kvar med mördaren så kommer John från fordon in med en guidegrupp. Stackars John, jag undrar om han vågar komma tillbaka... Två döda och så dog resten när de var där och tittade... Så var vi som sagt på konsert igen och sen åkte vi hem. Det var inte alls så trångt på bussen som vi trodde och det var ju skönt.

Jag har kommit på att jag brukar bara blogga om skoldagen, när skoldagen är slut så finns det inget mer att berätta... Så jag får väl säga någonting. När vi satt och tittade på Grey's Anathomy så fick jag en superbra idé till en diet. Jag spelar in en massa prat om äckliga saker. Människors innanmäte och liknande och så om någon är sugen på något onyttigt så lyssnar man bara på lite och sen är man inte sugen längre...

Ha det bra!
Linus

Måndag och tisdag

Hej!
Dessa två dagar har det inte hänt mycket. Ska bli roligt att gå till skolan imorgon. Igår så skulle mycket kunnat hänt men inte så mycket hände... Min syster fyllde år. Någon gång ska jag nog följa med mina kompisar ut på någonting. Nej då mamma, jag ska inte dricka (så mycket... ). Får väl se vad som händer.

Idag var vi till Östhammar och jag körde. Det är alltid lika roligt att köra. Idag vågade till och med mamma sitta i framsätet. Eftersom att mamma skulle hämta Idas cykel så fick jag köra runt lite i Alunda också. En liten utmaning tycker jag ;)

Nu får ni ha det så bra!
That's all folks!
Linus