Tvärtom

En morgon vaknade jag upp död i min pojkväns soffa som var en säng. Jag gick ut i köket och hälsade på min pojkväns flickvän. Hon satt på en pall som inte existerade och åt en uppäten smörgås. Jag drack kaffe från imorgon och åt en omelett det blev pannkaka av, vilken soppa tänkte jag och sörplade.


Min pojkvän kom ut ur garderoben iklädd en grön overall. Han låste in sig i badrummet och dansade regndans medan jag och hon såg förbryllat på varandra. Det regnade redan ute. Jag gick ut i regnet med ett tyglöst paraply. Solen sken och regnet föll. Regnbågen infann sig inte på bestämd tid och jag hoppade i en vattenlös pöl.

Stövlarna som jag aldrig köpte satt på mina fötter. Jag vandrade på den enkelriktade gatan medan bilar kom från båda hållen. Vid säkerhetskontrollen på ICA stoppades min grönsakskniv i bomull. Vakten beslagtog kniven och jag gick in i affären. Den gamla mjölken såldes som filmjölk och grädden var smör utan fett. Jag köpte köttfärs som inte var mald och färdigkokta makaroner.

I kassan tog jag emot 355,5 kronor för det jag handlat. Pengarna lade jag i behån som min pojkväns flickvän bar trots att hon inte följt med mig till affären. Ute på gatan gick jag till bussen som ersatts av en dromedar med två pucklar. Ett barn kom från jobbet och pensionären sprang till skolan. Dromedaren traskade utan att skynda sig backande mot den första hållplatsen som inte skulle bli den sista på denna begränsade resa.


Jag drog i svansen och klev av där jag börjat och gick till en restaurang. Kyparen gav mig pengar och nota varefter han kom in med en uppäten oxfilé som jag avnjöt med ett glas rött vin som legat för länge i vinkällaren. Jag lämnade oxfilén orörd och gick till bilen som jag inte ägde och körde iväg på en alltför icke-existerande växel. Bensinen var slut och jag satt på en cykel utan styre.


Jag cyklade till mitt eget hus där jag kunde läsa morgondagens nyheter i dagens tidning som levererades igår. Jag gick in och läste posten som ingen hade skickat. Några betalda räkningar och ett vykort från min mormors kusins sysslingbarn som jag inte kände. Jag lät bli att mata råttan som fångat en katt. Jag tittade på ett tv-program med bakvänd logik utan mening och moral.


Jag satte eld på gardinerna och plockade ur den smutsiga disken och ställde in den rena. Jag slängde de nystrukna kläderna i en hög på golvet och hällde ut lite jord i ena hörnet. Jag ställde mig i duschen med kläderna på och duschade utan vatten. Jag sockrade tänderna innan jag ställde mig i sängen. Jag hade ett besvarat samtal från min pojkvän som inte ringt. I ett röstmeddelande som jag inte hörde önskade han god morgon.


Jag ställde min väckarklocka på ljudlöst och sparkade av mig täcket. Jag stirrade och hoppades att det snart skulle komma en bättre gårdag än morgondagen som var igår.